Αυτή την Κυριακή στο Οlive Νοεμβρίου ζούμε το Comfort αλά ελληνικά!
Απολαμβάνουμε 80 συνταγές θαλπωρής μόνο στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ! Ψήνουμε πίτες θερμαντικές, φτιάχνουμε πλούσιες σάλτσες για ζυμαρικά, βράζουμε σούπες δυναμωτικές, μαγειρεύουμε όσπρια, ετοιμάζουμε γλυκά με σοκολάτα και ανεβάζουμε θερμοκρασίες!
Οι 80 συνταγές της θαλπωρής!
Γεύσεις που μας γυρνούν στη χαρά και την ασφάλεια των παιδικών μας χρόνων, πιάτα που μας γεμίζουν με ζεστασιά και αγάπη, υλικά που μας κάνουν καλό και μας φροντίζουν, ευφάνταστες ιδέες για να κάνουμε όλα όσα αγαπάμε να τρώμε, ακόμη πιο λαχταριστά, αλλά και χουχουλιάρικα.
Διαβάστε στο Olive Νοεμβρίου που κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:
Οι σούπες του χειμώνα
Ο Σωτήρης Ευαγγέλου βάζει στις κατσαρόλες τα πιο οικεία υλικά και δημιουργεί πιάτα που μας ηρεμούν και μας ζεσταίνουν.
Μοσχαράκι βραστό με λαχανικά, Παραδοσιακή ψαρόσουπα, Σούπα λαχανικών, Κοτόσουπα με ρύζι αυγολέμονο, Ντοματόσουπα με ρύζι.
Μακαρονάδες της τρυφεράδας
Ζυμαρικά με σάλτσες που τα αγκαλιάζουν για να μας προσφέρουν θαλπωρή και ηρεμία. Κόκκινες και λευκές, με τα αγαπημένα υλικά της εποχής και συνταγές συνώνυμες με την ευτυχία. Από την Εύα Μονοχάρη.
Τραχανάς με γάλα, σκόρδο και γραβιέρα, Μακαρονάδα με ταλιατέλες, φέτα και αυγό, Παστιτσάδα με κοτόπουλο, Σουτζουκάκια γιουβέτσι με χυλοπιτάκι, Κοχύλια με σάλτσα από ελληνικά τυριά, Ριγκατόνι με κιμά στον φούρνο, Σπετζοφάι με κους κους Θράκης
Κάθε πίτα έχει το φύλλο της
Κρούστας, χωριάτικο, Βηρυτού, κουρού, σφολιάτα, γίνονται το κουκούλι που κρύβει μέσα του τις πιο αγαπημένες γεμίσεις, διά χειρός Φάνη Μαϊκαντή.
Πίτα σφολιάτα με ψητή μελιτζάνα και καπνιστό τυρί, Πίτα κουρού με λάχανο, καπνιστό λουκάνικο και ανθότυρο, Στριφτή τυρόπιτα με αποξηραμένα σύκα και πράσινο πιπέρι, Πρασόπιτα με χωριάτικο φύλλο, ελιές και πορτοκάλι, Κιμαδόπιτα με φύλλο αέρος και πρόβειο γιαούρτι με μπούκοβο.
Τα όσπρια που αγαπάμε
Ο Γκίκας Ξενάκης απογειώνει το φαγητό που δεν πρέπει να λείπει από το εβδομαδιαίο μενού κάθε σπιτιού.
Σούπα με φασόλια βανίλιες Φενεού, κοφτό μακαρονάκι, λεμονόχορτο και φρέσκο βασιλικό, Βελούδινη σούπα με φακές Δομοκού, βελούδινη σούπα και λαρδί, Γίγαντες στο φούρνο με καπνιστή πανσέτα, μαραθόσπορο και πορτοκάλι, Μαυρομάτικα φασόλια με λάχανο, άνηθο, αρωματικό ρύζι και μπούκοβο, Μοσχαρίσια ουρά με ρεβίθια στον φούρνο, δεντρολίβανο και φέτα.
Ο κιμάς είναι λατρεία
Ο Γρηγόρης Χέλμης προτείνει λαχταριστά κεφτεδάκια που χτυπούν διάνα στις γευστικές μας μνήμες, μπιφτέκια που αξιοποιούνται ποικιλοτρόπως και μία εναλλακτική εκδοχή του κλασικού «μακαρόνια με κιμά», δεν θα αφήσουν κανέναν παραπονεμένο σε αυτό το τραπέζι.
Κεφτεδάκια με ντομάτα και χόρτα στον φούρνο, Γρήγορο χοιρινό μπιφτέκι για όλες τις χρήσεις, Noodles με μοσχαρίσιο κιμά, Αρνίσια κεφτεδάκια με ρύζι στον φούρνο.
Τα χουχουλιάρικα πιάτα του χειμώνα
Συνταγές ιδανικές για οικογενειακές μαζώξεις και φιλικά τραπεζώματα από τον Γιώργο Δημητρακόπουλο.
Σούπα σελινόριζας, Αγριογούρουνο στιφάδο στη γάστρα με σφολιάτα, Τάρτα κολοκύθας με πέστο, Κεφτεδάκια με ρεβίθια κοκκινιστά στον φούρνο, Kέικ-πουτίγκα με μπανάνα.
Υγιεινά, δημιουργικά και νόστιμα
Κοτόπουλο σε διάφορες εκδοχές, κολοκυθοκεφτέδες με αυγά, μανιτάρια με ρύζι και η νοστιμιά πηγαίνει σε άλλο επίπεδο.
Μανιτάρια Στρογκανόφ με ρύζι, Κοτόπουλο με κάρυ, κρέμα γάλακτος και τζίντζερ, Κολοκυθοκεφτέδες με αυγά μάτια, Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό, Σουβλάκια κοτόπουλου με σαλάτα μάνγκο.
Γρήγορα και λιχούδικα
Απολαμβάνουμε και χορταίνουμε με καλό φαγητό, μέσα από ευφάνταστες προτάσεις του Γιώργου Δημητρακόπουλου.
Λαζάνια με ζαμπόν, σπανάκι και μοτσαρέλα, Μακαρονόπιτα με 3 τυριά, Ψητό χαλούμι με κάρυ και ντοματοσαλάτα, Κριθαροσαλάτα με γλυκοπατάτα και κολοκύθια, Αρνίσια παϊδάκια με κύμινο, αρακά και σαλάτα με φακές.
Σοκολάτα, το υλικό της ευτυχίας
Ο Γιώργος Δημητρακόπουλος φτιάχνει γλυκά ζεστά, ζουμερά και αρωματικά, ικανά να μας φτιάχνουν τις μέρες και τις νύχτες μας.
Cheesecake με Ferrero Rocher, Fudge σοκολάτας με λουκούμι τριαντάφυλλο, Βαφλοκούκις με κομμάτια σοκολάτας και κράνμπερι, Cookies με μύρτιλα και λευκή σοκολάτα, Κλασικό γαλλικό φοντάν σοκολάτας, Λουκουμάδες με σοκολάτα.
Ακόμα!
-Ιδέες και προϊόντα για το σπίτι
-Συνέντευξη με την pastry chef στο Athens Capital Hotel-MGallery Collection, Νάντια Μακρυγιάννη!
-Τα καλύτερα στέκια για πίτσα!
-Τα κρασιά του μήνα!
-Φυιάχνουμε κοκτέιλ Manhattan!
-Έλληνες παραγωγοί που ξεχωρίσαμε αυτόν τον μήνα!
Olive! Μοιραζόμαστε όλοι μαζί το πάθος μας για μια νόστιμη ζωή!
Αυτή την Κυριακή μόνο με το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ!
Μην το χάσετε!