Κάθε Δευτέρα η ομάδα του Olivemagazine.gr σάς δίνει ιδέες για να φτιάξετε το διατροφικό πρόγραμμα της εβδομάδας με τους πιο νόστιμους συνδυασμούς.

Δευτέρα 30/08
Γκρατέν με μελιτζάνες, πέννες και κοτόπουλο. Μια εύκολη αλλά πολύ γευστική συνταγή που παντρεύει τις μελιτζάνες με το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά.

Τρίτη 31/08
Αλμυρό cheesecake με φέτα ντοματίνια και ελιές . Ποιος είπε ότι το cheesecake είναι μόνο γλυκό; Μπορεί να σταθεί άνετα και ως αλμυρή συνταγή είτε ως κυρίως αλλά και ως ορεκτικό στο κυριακάτικο τραπέζι.

Τετάρτη 01/09
Καλαμαρομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μουστάρδα. Μια διαφορετική μακαρονάδα με καλαμάρια που θα απογειώσει το καθημερινό σας τραπέζι

Πέμπτη 02/09
Ανάποδο παστίτσιο με κιμά και πιπεριές. Ένα διαφορετικό παστίτσιο, με εντυπωσιακή παρουσίαση, φτιαγμένο στα πρότυπα του τιμπάλ, μιας πίτας ζυμαρικών ή λαχανικών που ψήνεται σε στρογγυλή φόρμα.

Παρασκευή 03/09 
Πικάντικη σαλάτα με φακές και μαριναρισμένα κολοκυθάκια. Ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψετε τις φακές και να έχετε ένα πρωτότυπο αλλά και πιο πικάντικο πιάτο. Τα κολοκυθάκια δίνουν μια φρεσκάδα στη συνταγή.

Σάββατο 04/09
Ανοιχτή σαρδελόπιτα με ντοματίνια. Με δύο υλικά, μια εύκολη ζύμη και τις ταπεινές σαρδέλες, γίνεται αυτή η πλουσιοπάροχη πίτα. Και είναι τόσο νόστιμη που τρώγεται και κρύα!

Κυριακή 05/09
Την Κυριακή έχουμε τη συνήθεια να μαζευόμαστε είτε οικογενειακά είτε με παρέα και να απολαμβάνουμε ένα γεύμα με τα… όλα του, που περιλαμβάνει, ορεκτικό, σαλάτα, κυρίως και επιδόρπιο.

Για κυρίως προτείνουμε κλασικό μοσχαράκι κοκκινιστό, ένα κλασικό αλλά αγαπημένο πιάτο,  που μπορείτε να συνοδεύσετε είτε με μακαρόνια είτε με πατάτες τηγανητές είτε με ρύζι, ανάλογα με την όρεξή σας.

Για ορεκτικό, σας έχουμε φραγκοκεφτέδες με κυκλαδίτικο τζατζίκι. Μια παραδοσιακή συνταγή από τη Σύρο για κεφτέδες, που φτιάχνονται με χοιρινό κιμά και μαραθόσπορο, ενώ συνοδεύονται με ένα πιο πικάντικο τζατζίκι, που περιέχει και ξινοτύρι αλλά και καυτερή πιπεριά.

Για σαλάτα, σας προτείνουμε ένα δροσερό πιάτο: Μια σαλάτα με κουσκουσάκι και λαχανικά, με αγγούρι, ντομάτα, φρέσκο σκόρδο και πολλά μυρωδικά.

Το μενού της Κυριακής ολοκληρώνεται με ένα δροσερό γλυκό, μια ιδιαίτερη κρέμα καραμελέ με μαστίχα. Η κλασική συνταγή του αγαπημένου επιδόρπιου εμπλουτίζεται και αποκτά χαρακτήρα πιο ελληνικό με την προσθήκη της μαστίχας.

Το άρθρο της εβδομάδας