Ώρα για παγωτό! Παίρνουμε το απλό παγωτό βανίλια και με τα κατάλληλα «στολίδια» δημιουργούμε υπέροχες γεύσεις που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!
Banana split με σάλτσα καραμέλας
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και 1 μικρή μπανάνα κομμένη στη μέση. Περιχύνουμε με σιρόπι ή σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και λίγα κερασάκια μαρασκίνο.
Affogato με λικέρ κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με 1 σφηνάκι έτοιμο καφέ εσπρέσο και 1 σφηνάκι λικέρ κρέμα. Γαρνίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτα (σε εξιδεικευμένα φυσικά καταστήματα καφέ ή e-shops).
Με πικάντικους ξηρούς καρπούς & fudge
Ρίχνουμε 100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη, 1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο, 1/4 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη μέτρια καυτερό, 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και 1 πρέζα μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 15΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα αδειάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε 4 κομμάτια fudge του εμπορίου. Σε μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και μικρά κομμάτια fudge.
Με σος σοκολάτας & φρούτα του δάσους
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 5 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο πλήρες. Προσθέτουμε 75 γρ. μαύρη κουβερτούρα και 1 κουτ. σούπας μέλι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατόπιν χτυπάμε με αυγοδάρτη μέχρι η σος να γίνει γυαλιστερή και ομοιογενής. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας, γαρνίροντας με φρούτα του δάσους.
Συνταγές: Janine Ratcliffe, Φωτογράφίες: Ant Dunkan, Styling: Tony Hutchinson, Food Styling Amber de Florio
Δείτε επίσης:
Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια
Παγωτό με βουτυρένια καραμέλα και φουντούκια
Παγωτό με βουτυρένια καραμέλα και φουντούκια