Φτιάχνουμε κρεμώδη και τυρένια πατατόπιτα. Το μυστικό, κρύβεται στη Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, που κάνει όλα τα πιάτα δύο φορές πιο νόστιμα και λαχταριστά.
Ετοιμάζουμε την
Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύουμε μέσα τα αυγά, τη φέτα και το μπλε τυρί λιωμένα, καθώς και το κεφαλοτύρι, αφού κρατήσουμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τη γεύση μας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC, στον αέρα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Κάνουμε μια πρώτη λεπτή στρώση με μείγμα τυριών και μπεσαμέλ. Από πάνω απλώνουμε τις βρασμένες πατάτες, αλατοπιπεώνουμε και πασπαλίζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι παντού.
Στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι που κρατήσαμε. Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε την
Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ανακατεύουμε μέσα τα αυγά, τη φέτα και το μπλε τυρί λιωμένα, καθώς και το κεφαλοτύρι, αφού κρατήσουμε στην άκρη μια μικρή ποσότητα. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τη γεύση μας.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ºC, στον αέρα. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, τα φύλλα, λαδώνοντάς τα ένα ένα με ελαιόλαδο. Κάνουμε μια πρώτη λεπτή στρώση με μείγμα τυριών και μπεσαμέλ. Από πάνω απλώνουμε τις βρασμένες πατάτες, αλατοπιπεώνουμε και πασπαλίζουμε το σοταρισμένο κρεμμύδι παντού.
Βήμα 3
Στρώνουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα της μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το κεφαλοτύρι που κρατήσαμε. Κόβουμε τα φύλλα που εξέχουν από το ταψί και ψήνουμε την πίτα στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.