Μια σειρά από οινογνωσίες θα γίνουν στα Εργαστήρια Γεύσης του φεστιβάλ «Ελλάδα, Γιορτή, Γεύσεις», που γίνεται στην Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8-10 Μαΐου).
Ας δούμε το πρόγραμμα των οινογνωσιών αναλυτικά.
Παρασκευή 08/05, ώρα 17:00
Μάθε τις Λευκές Εμβληματικές ποικιλίες
Aσύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Μοσχοφίλερο, Ροδίτης ,Chardonnay, δημοφιλείς, αγαπημένες ποικιλίες που δίνουν εξαιρετικά κρασιά ανοίγουν τα χαρτιά τους.
Ο μόνος Έλληνας Master οf Wine, ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης, μας ξεναγεί στην προσωπικότητά τους, τα αρώματα και τις γεύσεις που τις κάνουν μοναδικές, τα φαγητά που τους ταιριάζουν. Μάθετε να τις αναγνωρίζετε με κλειστά τα μάτια. Παρουσιαστής: Κωνσταντίνος Λαζαράκης (master of wine).
Παρασκευή 08/05, ώρα 19:15
Κάθετη γευσιγνωσία του θρυλικού Grande Reserve Boutari
1987, 1993, 1997, 2000, 2001, 2008: Ένα γοητευτικό ταξίδι στο χρόνο μέσα από παλιότερες χρονιές ενός κορυφαίου ελληνικού κρασιού.
Μια σπάνια δοκιμή που μας δείχνει το εξαιρετικό δυναμικό του ξυνόμαυρου σε μια από τις πιο αρχοντικές εκδοχές του. Το Grande Reserve Boutari παλαιώνει δύο χρόνια σε δρύινα βαρέλια γαλλικής προέλευσης και δύο χρόνια σε φιάλες, αποκτώντας συναρπαστική πολυπλοκότητα. Ξεναγός μας ο επικεφαλής οινολόγος της εταιρίας Boutari, από τους πλέον έμπειρους στο χώρο της ελληνικής οινολογίας. Παρουσιαστής: Γιάννης Βογιατζής (οινολόγος).
Κυριακή 10/05, ώρα 19:30
Μάθε τις κόκκινες εμβληματικές ποικιλίες
Αγιωργίτικο, Ξυνόμαυρο, Μανδηλάρι, Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah δημοφιλείς, αγαπημένες ποικιλίες που δίνουν εξαιρετικά κρασιά ανοίγουν τα χαρτιά τους.
Ο οινολόγος Αργύρης Τσακίρης, ένας από τους πιο έμπειρους δοκιμαστές κρασιών στην Ελλάδα μας ξεναγεί στην προσωπικότητά τους, τα αρώματα και τις γεύσεις που τις κάνουν μοναδικές, τα φαγητά που τους ταιριάζουν. Μάθετε να τις αναγνωρίζετε. Παρουσιαστής: Αργύρης Τσακίρης / οινολόγος.
Περισσότερα για το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ
info
Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, τηλ. 210 3475518, 210 3453548, www.elladagiortigefseis.gr. Κόστος: 8 ευρώ/άτομο.