Το πασχαλινό αρνάκι αλλιώς. Ένα οικογενειακό φαγητό που γίνεται νοστιμότατο στο φούρνο. Και η γεύση του δεν υπάρχει!
Υλικά
- 2 αρνίσια μπούτια, συνολικά 2-2½ κιλά, ξεκοκαλισμένα για ρολό
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 μεγάλη μπόλια αρνίσια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας έ.π. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
- φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα
- 1 αυγό, ελαφρά χτυπημένο
- 100 γρ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί
- 50 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 50 γρ. σταφίδες ξανθές
- 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Για τη γέμιση
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για να δημιουργηθεί ένα σφιχτό μείγμα.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε καλά το κρέας, το σκουπίζουμε και αλατοπιπερώνουμε πάρα πολύ καλά. Αλείφουμε τα μπούτια καλά με το βούτυρο και τη μουστάρδα.
Βήμα 3
Απλώνουμε μια μεγάλη λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας και στρώνουμε εκεί την μπόλια. Τοποθετούμε τα μπούτια επάνω στην μπόλια με τέτοιον τρόπο ώστε να δημιουργείται ένα ενιαίο, παραλληλόγραμμο κομμάτι. Απλώνουμε επάνω στο κρέας τη γέμιση. Με τη βοήθεια της λαδόκολλας τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό καλυμμένο με την μπόλια. Δένουμε σε 3-4 σημεία με σπάγκο μαγειρικής και τυλίγουμε με τη λαδόκολλα.
Βήμα 4
Βάζουμε το ρολό σε μια λαμαρίνα και ψήνουμε για 2 ώρες ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ψήνουμε για λίγα λεπτά επιπλέον με τη λαδόκολλα ανοιχτή για να πάρει χρώμα το κρέας.
Φωτογραφία: Studiom.com - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Styling: Κατερίνα Λυκουρέση