Τρυφερά φιλέτα από στήθος γαλοπούλας παναρισμένα και ροδοψημένα στο φούρνο που σερβίρονται με εξωτική σάλτσα από ρούμι με πορτοκάλι και μπανάνα.
Υλικά
- 2 φιλέτα από στήθος γαλοπούλας
- λίγο αλεύρι
- 1 αβγό χτυπημένο με 1 κουταλιά νερό
- 2-3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
- ½ κουτ. γλυκού φασκόμηλο
- ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- ½ κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1/3 φλιτζανιού χυμό πορτοκάλι
- 1/4 φλιτζανιού ρούμι
- κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 2 μπανάνες μικρές, κομμένες σε ροδέλες
Για το πανάρισμα
Για την εξωτική σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και αλατοπιπερώνετε καλά τα φιλέτα. Τα αλευρώνετε ελαφρά και τα βουτάτε στο αβγό.Βήμα 2
Βάζετε στο multi ή στο blender το ψωμί μαζί με το θυμάρι, το φασκόμηλο, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και χτυπάτε να γίνουν ένα αρωματικό μίγμα από ψίχουλα με τα οποία καλύπτετε τα φιλέτα της γαλοπούλας και από τις δύο πλευρές.Βήμα 3
Τα τοποθετείτε σε αντικολλητικό ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσει η κρούστα. Ανακατεύετε το χυμό πορτοκαλιού με το ρούμι και το κορν φλάουρ μέχρι να γίνει ένα απαλό μίγμα.Βήμα 4
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε το μίγμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε σιγοβράζοντας για 3 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτετε και τις μπανάνες λίγο πριν το τελευταίο λεπτό. Σερβίρετε τη γαλοπούλα και γαρνίρετε με τη σάλτσα και τις μπανάνες.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey