Η σαλάτα με λευκά βουτυράτα φασόλια, τόνο και ελιές είναι σούπερ νόστιμη και ένα πραγματικά ολοκληρωμένο γεύμα!
Υλικά
- 150γρ. φασόλια λευκά, βρασμένα
- 150γρ. τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
- 2 πιπεριές Φλωρίνης τουρσί, ψιλοκομμένες
- 8-10 μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 2 κλωναράκια σέλινο, ψιλοκομμένα
- 1-2 παξιμάδια ολικής, για συνοδεία
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένο
- ¼ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 κλωναράκι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 κλωναράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
- αλάτι, μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το dressing
Tips
- Νόστιμη παραλλαγή: Χρησιμοποιήστε όποιο είδος φασολιών σας αρέσει, ακόμα και γίγαντες. Και αν σας αρέσει, προτιμήστε λακέρδα αντί για τόνο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια σαλατιέρα βάζετε όλα τα υλικά για τη σαλάτα και τα ανακατεύετε καλά.
Βήμα 2
Στο μπλέντερ ρίχνετε όλα τα υλικά για το dressing και χτυπάτε να ομογενοποιηθούν.
Βήμα 3
Περιχύνετε τη σαλάτα με το μισό dressing και την αφήνετε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 20 λεπτά. Τη σερβίρετε περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing και συνοδεύοντας με παξιμάδι. Τη σερβίρετε περιχύνοντας με το υπόλοιπο dressing και συνοδεύοντας με παξιμάδι.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη