Ο Γιώργος Γεράρδος έκανε το ντεμπούτο του ως ερασιτέχνης μάγειρας στη δημοφιλή εκπομπή μαγειρικής MasterChef φτάνοντας μάλιστα μέχρι και την τελική 4άδα. Δεν ξεκίνησε όμως την επαγγελματική του πορεία από τις κουζίνες αφού για αρκετά χρόνια εργαζόταν ως φωτογράφος απαθανατίζοντας με το φακό του γνωστές μορφές της ελληνικής show biz.

Στη μαγειρική του διαδρομή δεν φοβήθηκε να πειραματιστεί με ποικιλία γευστικών στυλ, από comfort ελληνικό με δημιουργικές πινελιές στο πρώτο του εστιατόριο, το «Ανθός γεύσεων», μέχρι street food στο «Hops Beer and Burgers» και πιο πρόσφατα, το «El Burro Tacos Y Tequila» στο Κουκάκι.

Η συνταγή που μαγείρεψε ο σεφ στην κουζίνα του Olivemagazine.gr για το Chef Stories

Τάκος με χοιρινό και πικάντικη σάλσα

Υλικά
Για το κρέας

1/2 κιλό χοιρινό λαιμό, σε λεπτές λωρίδες
1 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
1κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 πορτοκάλι ξύσμα
1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
1/2 κουτ. γλυκού μπουκοβο

Για τη σάλσα
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους
1/2 καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 λουτ.σούπας κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη σαλάτα
1/2 κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 λεμόνι χυμό
1/2 πορτοκάλι χυμό
2 κουτ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για το σερβίρισμα
καλαμποκίσιες ή σταρενιες τορτίγες
κόλιαντρο ψιλοκομμένο
φέτες μοσχολέμονο
σάλτσα τύπου Ταμπάσκο

Διαδικασία
Για τη σαλάτα: Ρίχνετε το λάχανο σε ένα μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και με τα χέρια σας ‘τρίβετε’ τη σαλάτα μέχρι να μαλακώσει το λάχανο.

Για τη σάλσα: Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε καλά.

Για το χοιρινό: Βάζετε το κρέας σε ένα ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε να μαριναριστεί.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και χωρίς λάδι σοτάρετε το κρέας για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.

Ζεσταίνετε σε στεγνό τηγάνι τις πίτες, βάζετε λίγη σαλάτα, κρέας και μια κουταλιά σάλσα.

Σερβίρετε γαρνίροντας με κόλιαντρο και μοσχολέμονο.

Φωτογραφίες: Ελευθερία Βασιλειάδη

Το άρθρο της εβδομάδας