Το αποκαλούν και calamondin ή suter ή, πιο απλά, φιλιππινέζικο μοσχολέμονο. Πρόκειται για ένα στρογγυλό, πρασινοκίτρινο φρούτο με καταγωγή από τη Νοτιοανατολική Ασία.
Η ελαφρώς ξινή και πολύ αρωματική γεύση του νοστιμίζει πολύ τα πιάτα της εγχώριας κουζίνας τους, ενώ ο χυμός του, σκέτος ή μέσα σε παγωμένο τσάι, λειτουργεί τονωτικά και αναζωογονητικά για τον οργανισμό ειδικά τις μέρες όταν η θερμοκρασία στη χώρα είναι υψηλή. Μπαίνει και σε γλυκά εδέσματα, όχι μόνο σε αλμυρά, όπως σε παγωτά, μάφιν, μακαρόν, γλυκές πίτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην παρασκευή σαπουνιού. Το εκχύλισμα από τα φύλλα του εξάγεται και προστίθεται στο φυτό λίτσι για να του δώσει ένα ιδιαίτερο εξωτικό άρωμα. Τα τελευταία χρόνια οι καλλιεργητές του φρούτου ξεκίνησαν τη μαζική επεξεργασία του, παράγοντας σειρά τροφίμων που περιλαμβάνει φρέσκο ή συμπυκνωμένο χυμό, ζελέ και μαρμελάδα.