Για να απελευθερώσουν τα έλαιά τους και να αρωματίσουν άψογα τις παρασκευές μας, μπορούμε να τα περάσουμε πρώτα από το τηγάνι.
Σε ένα στεγνό αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα μπαχαρικά της συνταγής μας (π.χ. σπόρους από κύμινο, μάραθο, κόλιανδρο κ.λπ.), και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα τακτικά για μερικά λεπτά, μέχρι να σκουρύνει ελαφρώς το χρώμα τους – προσέχουμε να μην καούν γιατί θα πικρίσουν. Τα μπαχαρικά με μεγάλο σχήμα όπως η κανέλα χρειάζεται να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια προτού καβουρδιστούν στο τηγάνι.