Το κρασί είναι προϊόν που χρίζει ιδιαίτερης μεταχείρισης και συχνά γίνονται λάθη στον τρόπο αποθήκευσής του, κάτι που μπορεί να κοστίσει την ποιότητά του. Ποιο ή ποια λοιπόν μπορεί να είναι τα πιο ακατάλληλα σημεία για ένα μπουκάλι κρασί;
Θα ξεκινήσουμε επισημαίνοντας πρώτα το αυτονόητο, που τελικά δεν είναι και τόσο αυτονόητο, το ότι ποτέ δεν αφήνουμε ένα μπουκάλι κρασί σε χώρο δίπλα από το φούρνο ή σημείο που το χτυπάει ο ήλιος. Οι χειρότεροι εχθροί του κρασιού είναι το φως, η ζέστη και η οι μεγάλες εναλλαγές θερμοκρασίας, στοιχεία δηλαδή που υπάρχουν στην κουζίνα σε ημερήσια βάση. Θερμοκρασίες άνω των 23 με 26°C, όπως διαβάζουμε στο thekitchn.com, αλλοιώνουν τη γεύση του κρασιού. Οπότε η καλύτερη λύση είναι να βρείτε ένα σκιερό και σχετικά δροσερό χώρο στο σπίτι για να στήσετε την κάβα σας.