Ένα σοκολατένιο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο, ιδανικό για να κλείσει γλυκά ένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ο χαλβάς και το ταχίνι του δίνουν πολύ ξεχωριστή γεύση.
Υλικά
- 350γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 120γρ. ταχίνι
- 2 κουτ. σούπας κακάο
- 400γρ. χαλβά βανίλια, σε κομμάτια (κρατάτε λίγο στην άκρη)
- 150γρ. σταφίδα ξανθή ή μαύρη (κρατάτε λίγη στην άκρη)
- 150γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα (κρατάτε λίγα στην άκρη)
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή λίγο λίγο στα μικροκύματα και την ανακατεύετε με το ταχίνι, το μέλι και το κακάο.Βήμα 2
Αφού κρυώσει το μίγμα, προσθέτετε τα φουντούκια, τις σταφίδες και το χαλβά και ανακατεύετε.Βήμα 3
Ντύνετε με χαρτί ψησίματος ή με μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζετε μέσα το μίγμα. Το σκεπάζετε με το περίσσευμα του χαρτιού ψησίματος ή της μεμβράνης και το αφήνετε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί καλά. Αν βιάζεστε, το βάζετε για 1 ώρα στην κατάψυξη.Βήμα 4
Το ξεφορμάρετε σε μακρόστενη πιατέλα και διακοσμείτε με ένα μίγμα από φουντούκια, σταφίδα και τριμμένο χαλβά που κρατήσατε στην άκρη.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή