pralina xron

Υλικά

  • 25γρ. μέλι
  • 50γρ. καρυδέλαιο
  • 50γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη
  • 20γρ. κακάο σκόνη
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

Tips

  • Αντί για καρυδέλαιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 70γρ. βούτυρο.

Αγαπημένη σοκολατένια λιχουδιά μικρών και μεγάλων που απλώνουμε σε γενναιόδωρες ποσότητες στο ψωμί. Ετοιμάζετε γρήγορα και εξαφανίζετε από το βάζο επίσης γρήγορα.

Στο μούλτι χτυπάτε τα φουντούκια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.

Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζετε την πραλίνα σε ένα γυάλινο βαζάκι και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή

Διαδικασία

Βήμα 1

Στο μούλτι χτυπάτε τα φουντούκια με την άχνη ζάχαρη μέχρι να πολτοποιηθούν.

Βήμα 2

Προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βήμα 3

Βάζετε την πραλίνα σε ένα γυάλινο βαζάκι και την βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή