Μπήκαμε σε ρομαντική διάθεση και συγκεντρώσαμε 15 υπέροχες προτάσεις για έξοδο στα βόρεια, στο κέντρο και στα νότια της Αθήνας, για να γιορτάσετε όπως σας αξίζει τη φετινή ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.
Common Secret
Ένα από τα πιο ρομαντικά και σίγουρα τα πιο καλαίσθητα εστιατόρια στα βόρεια προάστια, ετοιμάζει ένα πολύ ερωτικό μενού, με μαγικά φίλτρα της αγάπης, φλόγες του πάθους και παιχνιδιάρικα πιάτα. Το μενού ξεκινάει με welcome σφηνάκι με ροδοπέταλα, σούπα love potion με παντζάρι και ζεστό χειροποίητο ψωμί και σαλάτα για δύο με baby λαχανικά και σως βαλσαμικού. Στα κυρίως επιλέγετε ανάμεσα σε big love burger (μοσχαρίσιο μπιφτέκι με τσένταρ, iceberg, ντομάτα, relish πιπεριάς Φλωρίνης με σέλερι και country style πατάτες), vegetarian λινγκουίνι Λαίδη και Αλήτης (με πέστο από σπανάκι, κορφές μπρόκολου, παρμεζάνα, καβουρδισμένο κουκουνάρι και limoncello) και φλόγα του πάθους (στήθος κοτόπουλο φλαμπέ με barbeque sauce και κουσκούς με πιπεριά) και για επιδόρπιο μια καρδιά για δύο ή αλλιώς πάβλοβα με κρέμα μασκαρπόνε και φράουλες. Κόστος: 25€ / άτομο.
Κηφισίας 324, Κηφισιά, τηλ. 210 6233810.
Omikron meze
H ελληνική δημιουργική κουζίνα σε όλο της το μεγαλείο, αναδεικνύεται μέσα από το μενού του Omikron meze στην Κηφισιά, που ειδικά για τη γιορτή των ερωτευμένων προτείνει πιάτα με θαλασσινό αέρα. Στο valentine’s menu περιλαμβάνονται ριζότο θαλασσινών με κρόκο Κοζάνης, σαλάτα κηπευτικών με θαλασσινά, βινεγκρέτ σύκο και κουμ κουάτ, μυλοκόπι ψητό με κρούστα ξηρών καρπών και φινόκιο φρικασέ και για το τέλος, λαχταριστή κρύα σούπα pavlova με καραμελωμένα ροδοπέταλα και βιολέτες και σοκολάτα γάλακτος. Κόστος: 28€ / άτομο.
Δρόσου 1, Κηφισιά, τηλ. 210 6202475.
Nice n Easy
Τα εστιατόρια Nice n Easy στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι είναι από τις πιο κλασικές και αγαπημένες μας επιλογές για έξοδο. Δεν θα μπορούσαν λοιπόν να λείπουν και από μία λίστα προτάσεων για τη γιορτή των ερωτευμένων. Μάλιστα, για να κακομάθουν τον καθένα ξεχωριστά εκείνη τη μέρα, έχουν ετοιμάσει και δύο διαφορετικά cocktail καλοσωρίσματος, ένα για τις κυρίες με βότκα, λικέρ δαμάσκηνο, λάιμ, σιρόπι βανίλια και χυμό cranberry και ένα για τους κυρίους με παλαιωμένο ρούμι, falernum syrup, χειροποίητο λικέρ τόνγκα και bitters εσπεριδοειδών. Στο μενού πάλι περιλαμβάνονται: amuse bouche με χτένι, κουνουπίδι και λεμόνι, ριζότο με παντζάρια, κατσικίσιο τυρί, μυρώνια και βιολογική γύρη, επιλογή από φιλέτο entrecote γάλακτος με καπνιστή πατάτα, kale chips και jus ή φιλέτο λαυράκι με πουρέ καρότο και culi κόκκινης πιπεριάς για κυρίως, ενώ για επιδόρπιο red velvet με φρούτα του δάσους, sauce anglaise και λευκή σοκολάτα. Kόστος: 35€ / άτομο.
Παπαδιαμάντη 7, Κηφισιά, τηλ. 210 8082014 / Ομήρου 60, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201.
Olive Garden
Στις 14 Φεβρουαρίου ο φτερωτός θεός πετάει πάνω από την Αθήνα και προσγειώνεται στο Olive Garden, στον 11ο όροφο του Ξενοδοχείου Τιτάνια. Με θέα όλη την Αθήνα γευθείτε ένα υπέροχο και ατμοσφαιρικό δείπνο, με πιάτα ειδικά σχεδιασμένα για την ημέρα από τον σεφ Χρήστο Τζιλήρα. Το μενού περιλαμβάνει: cocktail και amuche bouche, kροκέτες καβουριού με σαλάτα κινόα, καπνιστά παντζάρια, αβοκάντο, σάλτσα μουσελίν με σαγκουίνι, ριζότο Frutti di Mare με πράσινα σπαράγγια, κόκκινη κολοκύθα και τζίντζερ, φιλέτο black angus με κρούστα από φρέσκα βότανα, κανελόνι γλυκοπατάτας, κόκκινο λάχανο, σάλτσα με cranberries και ελιξίριο και για επιδόρπιο, parfait με άγριες φράουλες σε macaron και gazpacho από φρούτα του δάσους. Περιλαμβάνεται και απεριόριστη κατανάλωση σε βιολογικό κρασί Μωραϊτη, μπίρα, αναψυκτικά και δωρεάν στάθμευση στο parking του ξενοδοχείου. Κόστος: 55€ / άτομο.
Σημειώνεται ότι ειδικά για τη βραδιά θα υπάρχει και live με την Άννα Μελίτη στο τραγούδι και τον Παναγιώτη Μουρατίδη στο πιάνο, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν γνωστά ελληνικά και ξένα ερωτικά τραγούδια.
Ξενοδοχείο Titania, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα, τηλ. 210 3326000, 210 3326260.
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Οι Ορίζοντες ξεχωρίζουν αναμφισβήτητα για τη μοναδική τους θέα, αφού απολαμβάνετε το γεύμα σας με τη φωτισμένη νυχτερινή Αθήνα στα πόδια σας. Τι πιο ρομαντικό σκηνικό για δύο ερωτευμένους; Για να κάνει την ημέρα ακόμη πιο ξεχωριστή, ο executive chef Σίμος Τριανταφύλλου έχει ετοιμάσει και ένα σπέσιαλ μενού με έθνικ νότες, αποκλειστικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, το οποίο περιλαμβάνει: Γαρίδες σωτέ με πορτοκάλι και δενδρολίβανο, σάλτσα κουνουπίδι και βαλεριάνα, σαλάτα με baby σπανάκι και άγρια ρόκα, κατσικίσιο τυρί, αχλάδι, παντζάρι, σουσάμι και βινεγκρέτ ρόδι, για κυρίως φαγκρί με σάλτσα μαϊντανού και μοσχοφίλερου και αρωματισμένο μπασμάτι με τουρσί λεμόνι και σουμάκ και για επιδόρπιο ναμελάκα με τόνκα, μπισκότο γαρύφαλλο, φράουλες και καραμελωμένα φουντούκια. Κόστος: 55€ / άτομο.
Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, είσοδος τελεφερίκ, τηλ. 210 7210701.
The Parliament
Το εστιατόριο The Parliament, στο ξενοδοχείο NJV Athens Plaza, προτείνει ένα μενού 5 πιάτων, που απολαμβάνετε παρέα με ζωντανή μουσική και τραγούδι από τον Δάκη, τον Πάνο Δέρβο και την Ελενα Περβαινά. Το valentine’s menu περιλαμβάνει: αφρώδη οίνο συνοδευόμενο από καναπέ σολομού και μπρικ, σούπα κρέμα καραβίδας με άρωμα αρμανιάκ, σαλάτα με Καβούρι, πλιγούρι και remoulant παντζαριού, φιλέτο μπακαλιάρου σε mousse αβοκάντο και σάλτσα κόκκινου γκρέιπφρουτ, φιλετάκια black angus με σάλτσα πιπεριού, πατάτες dauphinoise και ναπολεόν ψητών λαχανικών και για επιδόρπιο Valentine’s Day του Pastry Chef Διονύση Αλέρτα. Στο δείπνο περιλαμβάνεται και μία φιάλη house-wine (για 2 άτομα). Κόστος: 90€ / άτομο.
NJV Athens Plaza, Βασιλέως Γεωργίου Α’ 2, πλατεία Συντάγματος, τηλ. 210 3352400.
La Suite Lounge
Το ξενοδοχείο St.George Lycabettus γιορτάζει την ημέρα της αγάπης και της χαράς με ένα γαστρονομικό ταξίδι tete a tete με το ταίρι σας στο εστιατόριο La Suite Lounge, στον τελευταίο όροφο του ξενoδοχείου, με πανοραμική θέα. O executive chef, Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ένα gourmet δείπνο που ξεκινάει με welcome cocktail και amuse bouche με χέλι καπνιστό με χρένο, λεμόνι και χαβιάρι και απάκι ταρτάρ με κατίκι Δομοκού και συνεχίζεται με σούπα καραβίδας με καπνιστή πάπρικα και αφρό ντομάτας, λαβράκι στριφτό με σάλτσα γκρέιπφρουτ με λουίζα, τρυφερή σαλάτα με τουίλ παρμεζάνας και φράουλες, φιλέτο γάλακτος με κρασί Βουργουνδίας και καρδιές λαχανικών και για επιδόρπιο, Ruby σοκολατένιες καρδιές με κραμπλ φουντουκιού και κόκκινα φρούτα. Κόστος: 68€ / άτομο.
St.George Lycabettus, Κλεομένους 2, Αθήνα, τηλ. 210 7416191.
Galaxy Bar & Restaurant
Όπως κάθε χρόνο, στο Hilton Αθηνών η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ξεχωριστή και γι αυτό ο executive chef Κώστας Αθανασίου έχει ετοιμάσει ένα gourmet μενού 6 πιάτων στο Galaxy Restaurant, που απολαμβάνετε με θέα στην Ακρόπολη: στρείδι fine de claire με χαβιάρι baeri, σαλάτα με μπλε καβούρι, πράσινο μήλο και λάιμ, πεσκανδρίτσα ποσέ με κρόκο Κοζάνης, σορμπέ σαμπάνιας με φράουλες, μοσχαρίσιο σιδηρόδρομο μπρεζέ με τρούφα και μους bitter σοκολάτας με raspberries για επιδόρπιο. Κόστος: 89€ / άτομο (στην τιμή περιλαμβάνετε ένα Valentine’s cocktail και 1 θέση parking, βάσει διαθεσιμότητας)
Hilton Athens, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Αθήνα, τηλ. 2107281407.
JuJu Bar & Restaurant
Με ρομαντική διακόσμηση και με το ατμοσφαιρικό φως του κεντρικού μπαρ να φωτίζει τις στιγμές σας, το εστιατόριο JuJu Bar & Restaurant σας υποδέχεται με το “Will you Be My Valentine” μενού που περιλαμβάνει bisque αστακού με καπνιστή πάπρικα, αφρό καρύδας και βούτυρο κλαριφιέ, dumplings ατμού με χοιρινό Iberico, λαχανικά με σχοινόπρασο και σάλτσα γλυκιάς σόγιας, σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια short ribs με σάλτσα από passion fruit, πουρέ γλυκοπατάτας, baby καρότα και chips κρεμμυδιού. Κόστος: 60€ / άτομο.
Divani Caravel, Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα, τηλ. 210 7207000.
St’Astra
Αν φέτος είχατε υποσχεθεί ότι θα ταξιδέψετε το άλλο σας μισό στα… αστέρια, με το πόσο τέλεια έχετε οργανώσει τη βραδιά σας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, τότε τι καλύτερο από μία έξοδο στο εστιατόριο St’Astra, του ξενοδοχείου Radisson Blu Park; Το μενού ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου περιλαμβάνει: welcome drink Pink Champagne, amuse bouche sushi salmon avocado, σούπα με καπνιστό τυρί και χαβιάρι, χειροποίητα νιόκι πατάτας με καραβίδα, lemongrass και όστρακα, χοιρινό iberico, σιγομαγειρεμένο με μέλι, πολύχρωμα παντζάρια, pack choi και τρούφα και για επιδόρπιο, mousse bitter σοκολάτα και sorbet φράουλας. Κόστος: 55€ / άτομο.
Radisson Blu Park Hotel, Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα, τηλ. 210 8894500.
Made in Athens
Το ανακαινισμένο ξενοδοχείο Athens Marriot γιορτάζει την πιο ερωτική μέρα του χρόνου με ένα πλούσιο μενού, στο εστιατόριο Made in Athens. Χαμηλός φωτισμός, τριαντάφυλλα και μουσική από Dj συνοδεύει κατάλληλα αυτή τη βραδιά και σε συνδυασμό με τα πιάτα του σεφ Γιάννη Τσούνα, συνθέτουν ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον που θα κορυφώσει τη γαστρονομική απόλαυση. Το μενού ξεκινάει με Prosecco και καναπεδάκια και συνεχίζεται με καπνιστό σολομό και γαρίδες με σάλτσα Marie Rose, crème fraiche, μαύρο χαβιάρι και βινεγκρέτ αυστραλέζικου μοσχολέμονου, σορμπέ τριαντάφυλλο, φιλέτο μοσχάρι Ουέλινγκτον σε κρούστα από μπριός με μπρόκολο, κονφί κόκκινης πιπεριάς, πουρέ πατάτας Περού και σάλτσα κόκκινου κρασιού και ολοκληρώνεται με τούρτα σοκολάτα με φρούτα του δάσους και παγωτό βατόμουρο, καφέ και σοκολατάκια. Κόστος: 50€ / άτομο.
Athens Marriot, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 385, Αθήνα, τηλ. 210 9471000.
Mythos By Divani
Το εστιατόριο Mythos By Divani, με τη μαγευτική θέα στο Σαρωνικό, σας υποδέχεται στις 14 Φεβρουαρίου στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, με ένα γαστρονομικό μενού 7 πιάτων. Το καλωσόρισμα γίνεται με πικάντικα ρολάκια sushi, ενώ για τη συνέχεια το μενού περιλαμβάνει γαρίδες sous-vide με πορτοκάλι και περγαμόντο, μους ταραμά με μελάνι σουπιάς, μαγιονέζα tobiko, αρμύρα και πέρλες λεμονιού. Για κυρίως πιάτο χοιρινό Iberico ψητό, φοντάν γλυκοπατάτας με κάρδαμο, κρέμα σελινόριζας με αγριοράπανο και ζωμό καπνιστού μπέικον με σινάπι μουστάρδας. Για επιδόρπιο, σορμπέ φρούτα του πάθους με μάνγκο, μους σοκολάτας γάλακτος με φρέσκα βατόμουρα, ποτήρι σαμπάνιας με φραγκοστάφυλο και σοκολατένιες Λιχουδιές. Κόστος: 65€ / άτομο.
Αγίου Νικολάου 10, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8911100.
Matsuhisa Athens
Τι πιο ρομαντικό για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου από ένα δείπνο με γεύσεις που απογειώνουν τις αισθήσεις, ενώ αγναντεύετε τη θάλασσα; Αυτό ακριβώς προσφέρει το Matsuhisa Athens, που έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό μενού για τις 14 Φεβρουαρίου, όπου οι Japanese fusion γεύσεις και τα φρέσκα υλικά συναντούν τα χρώματα του έρωτα, το κόκκινο και το ροζ, σε ένα εκλεπτυσμένο γευστικό πάντρεμα. Ο Head Sushi Chef Τόνυ Βρατσάνος προτείνει ama ebi tartar, σολομό με σάλτσα Karashi su miso, sushi soup, σαλάτα σπανάκι με λάδι τρούφας και dry miso, black cod NY style, beef toban yaki. Οι γαστρονομικές προτάσεις ολοκληρώνονται με τη συνοδεία της σαμπάνιας Taittinger και με τα δύο μοναδικά cocktails, τα Romeo & Juliet, που υπόσχονται να μας παρασύρουν σε μια μαγική βραδιά. Κόστος: 110€ / άτομο. H σαμπάνια Taittinger είναι προαιρετική με κόστος 100€ / μπουκάλι. Το κόστος για κάθε cocktail είναι 20€.
Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, τηλ. 210 8960510.
Varoulko Seaside
Το Varoulko Seaside υποδέχεται την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου με ένα μενού αφιερωμένο σε ένα βράδυ που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για δύο. Το μενού που προτείνει ο Λευτέρης Λαζάρου, ο Γιάννης Παρίκος και η ομάδα τους, αποθεώνει την ελληνική θαλασσινή κουζίνα. Η αρχή γίνεται με μια αέρινη κρέμα καγιανά για να ακολουθήσει μια βελουτέ τοπιναμπούρ με γαρίδα σε φύλλο κανταΐφι και το ανάλαφρο καβούρι με τραγανό κρουτόν κρέμα αβοκάντο και μαγιονέζα τσίλι. Η συνέχεια περιλαμβάνει ριζότο καραβίδας με μάραθο και τόνο παγιάρ με χρωματιστά ντοματίνια και flakes παρμεζάνας. Για να κλείσει η βραδιά ειδυλλιακά, ο pastry chef Θοδωρής Μωϋσίδης προτείνει crémeux σοκολάτα καραμέλα σε βάση bisquit αμυγδάλου με compote κόκκινων φρούτων και sorbet μανταρίνι αρμπαρόριζα. Κόστος: 60€ / άτομο.
Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, τηλ. 210 5228400.
Ramino
Η ιταλική φινέτσα συναντάει το cosy ντεκόρ με τις χάλκινες αποχρώσεις που κάνουν το Ramino να ξεχωρίζει, δίνοντας την αίσθηση ότι έχετε πάει ένα μικρό ταξίδι μέχρι κάποια τρατορία της Ρώμης και ας βρίσκεστε στη Γλυφάδα, μόλις μία ανάσα από τη θάλασσα. Βολευτείτε στα τραπέζια του και αφήστε το μενού του σεφ Χρήστου Γιατράκου να βάλει τη γευστική πινελιά στη ρομαντική σας έξοδο. Το valentine’s menu ξεκινάει με Moscato d’ asti και arancini με μανιτάρια και καπνιστό προβολόνε και συνεχίζεται με ζυμαρικά mezze maniche cacio e pepe με αβγά αχινού, αρνάκι ραγού με μους ρεβύθας γκρέιβι, οξύμελι και γλασέ λαχανικά ή σολομό σωτέ με πουρέ σελινόριζα, μπρόκολο στον ατμό και τραγανή πατάτα για κυρίως και moelleux σοκολάτας με μους λευκής σοκολάτας, χώμα σοκολάτας και coulis φρούτων του δάσους για επιδόρπιο. Κόστος: 30€ / άτομο.
Λεωφ. Δημάρχου Αγγ. Μεταξά 38, Γλυφάδα, τηλ. 210 8944430.
Φωτογραφία ανοίγματος: Galaxy Bar & Restaurant