Μια δροσερή σαλάτα που ανοίγει ιδανικά κάθε καθημερινό ή επίσημο τραπέζι.
Υλικά
- 1 ξινόμηλο μεγάλο
- χυμό από ½ λεμόνι
- 2 ματσάκια ρόκα
- 200γρ. αντίδια καθαρισμένα καλά
- 1 καρότο
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- αλάτι
Tips
- Αντί για αντίδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλη πράσινη σαλάτα της επιλογής σας, όμως κατσαρή σαλάτα πράσινη και κόκκινη. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε μήλο άλλης ποικιλίας.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε το ξινόμηλο και το κόβετε σε κύβους. Το βάζετε σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το χυμό από το λεμόνι. Πλένετε καλά τη ρόκα και τα αντίδια. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε σε χοντρά κομμάτια με το χέρι.Βήμα 2
Ετοιμάζετε το dressing: καθαρίζετε το καρότο, το κόβετε κομματάκια και το ρίχνετε στο μπλέντερ μαζί με το ψιλοκομμένο τζίντζερ, το ξίδι και το ελαιόλαδο. Τα χτυπάτε μαζί μέχρι να γίνουν μια αλοιφή. Προσθέτετε μια δυο κουταλιά της σούπας νερό για να γίνει η σάλτσα λίγο πιο υδαρής.Βήμα 3
Στραγγίζετε τους κύβους του μήλου και τους βάζετε πάνω από τη σαλάτα. Αλατίζετε και περιχύνετε με το dressing τζίντζερ-καρότου.Φωτογραφία: Γιωργός Δρακόπόυλος - Food styling: Tina Webb