Το μουχαλεμπί είναι μια ανατολίτικη κρέμα που φτιάχνεται σε πολλές παραλλαγές που συνήθως αρωματίζεται με ροδόνερο.
Υλικά
- 1 λίτρο γάλα
- 1 ποτήρι νερό
- 1 σφηνάκι ροδόνερο
- 7 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
- λίγο ροδόνερο
- μερικά ροζ και κόκκινα ροδοπέταλα
- μερικά φύλλα τριανταφυλλιάς
- 1 ασπράδι αβγού
- ζάχαρη κρυσταλλική
Για το μουχαλεμπί
Για το σιρόπι
Για τη διακόσμηση
Διαδικασία
Βήμα 1
Φτιάχνετε το μουχαλεμπί: Διαλύετε το κορνφλάουρ στο νερό και το ρίχνετε σε κατσαρόλα μαζί με το γάλα, το ροδόνερο και τη ζάχαρη. Βάζετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βράζετε μέχρι να δέσει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πιάσει. Όταν πήξει η κρέμα, απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.Βήμα 2
Στο μεταξύ, σκουπίζετε προσεκτικά τα ροδοπέταλα με βρεγμένο πανί και χρησιμοποιώντας ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο ασπράδι. Ύστερα τα βουτάτε στη ζάχαρη, γυρνώντας τα ώστε αυτή να κολλήσει παντού και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας μέχρι την επομένη που θα τα χρειαστείτε.Βήμα 3
Αδειάζετε την κρέμα σε στρογγυλή, πλαστική φόρμα, αφού πρώτα την ξεπλύνετε χωρίς να τη σκουπίσετε -για να είναι υγρή- και αδειάζετε μέσα την κρέμα. Την αφήνετε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή καλύτερα ως την επομένη.Βήμα 4
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά, μέχρι να πάρετε ένα πυκνό σιρόπι. Ξεφορμάρετε το μουχαλεμπί σε ρηχή πιατέλα και το διακοσμείτε με τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα. Σερβίρετε κόβοντάς το σε φέτες και περιχύνοντας με λίγο από το σιρόπι που ετοιμάσατε.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey