Η Παγκόσμια Ημέρα Αυστηρής Χορτοφαγίας (World Vegan Day) γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1994 στα 50α γενέθλια της εφημερίδας «The Vegan News», που ξεκίνησε να εκδίδει το 1944 ο Άγγλος Ντόναλντ Γουότσον.

Ο Ντόναλντ Γουότσον, επονομαζόμενος «Πατέρας της Χορτοφαγίας», είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει το κοινό της πατρίδας του για τον πλέον υγιεινό τρόπο ζωής, μακριά από ζωικά παράγωγα και προϊόντα, προτρέποντας τους αναγνώστες του να σχηματίσουν ένα κοινωνικό κίνημα για την προστασία των ζώων. Σήμερα, ο βεγκανισμός (veganism) έχει γίνει μία από τις κυρίαρχες διατροφικές τάσεις, που κερδίζει όλο και περισσότερους οπαδούς, για διάφορους λόγους.

Συγκεκριμένα, μπορεί οι περισσότεροι vegans να απαρνιούνται κάθε ζωικό προϊόν, από τροφές (κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, αβγά, μέλι, γύρη) μέχρι ρούχα δερμάτινα και μάλλινα, εξαιτίας της αγάπης τους προς τα ζώα, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν αυτό τον τρόπο διατροφής για την προστασία του πλανήτη ή για λόγους υγείας (σύμφωνα με μελέτες όσοι τρώνε κρέας είναι πιο επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις).

Αν και εσείς σκέφτεστε να δοκιμάσετε να κόψετε ή έστω να μειώσετε το κρέας, δείτε τους 6 πολύ καλούς λόγους που στηρίζουν την επιλογή σας, καθώς και τα οφέλη της χορτοφαγίας, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες έρευνες.

Το άρθρο της εβδομάδας