Όσπρια και λαχανικά συνδυάζονται πολύ συχνά σε ένα άκρως θρεπτικό πιάτο.
Υλικά
- 250γρ. φασόλια ψιλά, μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ
- 250γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 250γρ. ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- 4 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζετε τα φασόλια σε άφθονο νερό για περίπου 45λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν. Τα στραγγίζετε και κρατάτε το ζωμό τους.Βήμα 2
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτετε την ντομάτα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζετε για 5 λεπτά.Βήμα 3
Προσθέτετε τα φασόλια, το κοφτό μακαρονάκι και αρκετό από το ζωμό των φασολιών, για να βράσει και το ζυμαρικό.Βήμα 4
Σιγοβράζετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτούν τα μακαρόνια και να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε το φαγητό με μια πλούσια σαλάτα εποχής.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κατή