18 προïόντα για να μαγειρέψουμε αυτό το Σαββατοκύριακο: Πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό
Οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι ξεκίνησαν και υπόσχονται να μας χαρίσουν θέαμα ποιότητας. Μπαίνουμε λοιπόν στο κλίμα των ημερών με τις γαλλικές γεύσεις που αγαπάμε κι ετοιμαζόμαστε για ρεκόρ! Η γαλλική κουζίνα είναι αυτή που έχει βάλει τις βάσεις για την υψηλή γαστρονομία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα πιάτα είναι περίπλοκα, με δύσκολες τεχνικές και δυσεύρετα υλικά. Και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη!
Η Κις Λορέν και το Σουφλέ, το Μοσχαράκι Βουργουνδίας (à la Bourguignon), και η Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière), είναι μερικά από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Γαλλίας που μπορούμε εύκολα να μαγειρέψουμε. Το Μοσχαράκι Βουργουνδίας θέλει βέβαια το χρόνο του, αλλά το αποτέλεσμα δικαιώνει την αναμονή. Μπορούμε να το σερβίρουμε με πατάτες ή ζυμαρικά και εάν περισσέψει δεν χρειάζεται να ανησυχήσουμε, αφού την επόμενη μέρα είναι ακόμη πιο νόστιμο.
Το Σουφλέ, είναι ένα αφράτο σύννεφο φίνας γεύσης, που η επιτυχία του εξαρτάται από το φούσκωμα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται μόνο να είμαστε συγκεντρωμένοι και προσεκτικοί τόσο στην παρασκευή όσο και στο ψήσιμο. Η Γλώσσα μενιέρ (Sole Meunière) είναι ένα εύκολο και απλό κλασικό γαλλικό πιάτο της Νορμανδίας, στη Βόρεια Γαλλία. Το όνομά του που σημαίνει «με τον τρόπο της μυλωνούς», αναφέρεται σε μια ταλαντούχα μυλωνού η οποία αλεύρωνε τη γλώσσα ελαφριά, τη σοτάριζε σε βούτυρο και τη σέρβιρε με σάλτσα βουτύρου-λεμονιού. Όσο για την Κις Λορέν, το μυστικό βρίσκεται στην κρέμα: η σωστή αναλογία (2 αυγά – 1 φλιτζάνι γάλα) εγγυάται το αποτέλεσμα.
Πάμε λοιπόν για «plaisirs de la table», δηλαδή τις «χαρές του τραπεζιού»!