Το TikTok είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπου θα δούμε τα πάντα! Από τα trends που κυκλοφορούν, κάποια είναι ακραία, άλλα είναι νόστιμα, ενώ άλλα είναι χρηστικά. Ένα νέο trend αναδεικνύει μια χρήση του αλουμινόχαρτου που δεν είχαμε φανταστεί!

Τι θα γίνει αν τοποθετήσoυμε αλουμινόχαρτο στη θήκη όπου τοποθετούμε τα μαχαιροπήρουνα για να πλυθούν στο πλυντήριο πιάτων;

Η απάντηση έρχεται από του χρήστες του διάσημου μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Η χρήστης @carolina.mccauley δείχνει ότι με αυτόν τον τρόπο θα έχετε γυαλιστερά και απαστράπτοντα μαχαιροπήρουνα.

Πώς λειτουργεί το συγκεκριμένο hack;
Παίρνουμε κάμποσο αλουμινόχαρτο, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στη θήκη με τα μαχαιροπήρουνα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον υπολειπόμενο χώρο στη θήκη. Όταν θέσουμε σε λειτουργία το πλυντήριο, τότε το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με τα χημικά που έχουν οι ταμπλέτες του πλυντηρίου, χαρίζοντας έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαχαιροπήρουνά μας. Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται στη χημεία ανταλλαγή ιόντων. Τα χημικά της ταμπλέτας ενεργοποιούν τα μέταλλα του αλουμινόχαρτου, δίνοντας έτσι γυαλάδα στα μαχαιροπήρουνα.

Δείτε και το σχετικό βίντεο:

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back – Olivia Rodrigo

Δείτε επίσης:
Σας παράπεσε το αλάτι; Το TikTok έχει τη λύση!

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων

Το viral κόλπο του Tik Τok δείχνει πώς να καθαρίσουμε εύκολα τον φούρνο