Παραδοσιακή και πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για το οικογενειακό τραπέζι. Την παράσταση κλέβει η πλούσια κόκκινη σάλτσα τομάτας, μόνο με Προϊόντα τομάτας «ΓΚΡΕΚΑ».
Υλικά
- 500 γρ. κιµά µοσχαρίσιο (σπάλα)
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες
- ½ κουτ.γλυκού. κύµινο
- 2 κουτ. σούπας. ε.π. ελαιόλαδο
- 100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
- 3 φέτες ψίχα µπαγιάτικου ψωµιού
- ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισµα
- µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- αλάτι
- 500 γρ. Ψιλοκομμένες Τομάτες ΓΚΡΕΚΑ
- 1 φλιτζάνι λιαστές ντοµάτες, ψιλοκοµµένες
- 2 κουτ. σουπας ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- 1½ φλιτζανι πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκοµµένες
- µαύρο πιπέρι φρεσκοτριµµένο
- αλάτι
Για τη σάλτσα
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε ένα µεγάλο µπολ βάζουµε τον κιµά, το σκόρδο, το κύµινο, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Σε ένα άλλο µπολ µουσκεύουµε τις φέτες το ψωµί στο κρασί για 2΄-3΄, τις στύβουµε πολύ καλά και τις ρίχνουµε στο µείγµα του κιµά. Ζυµώνουµε καλά το µείγµα για 4΄-5΄ µέχρι να γίνει οµοιόµορφο. Οση ώρα το ζυµώνουµε, µουσκεύουµε τακτικά τα χέρια µας στο κρασί έτσι ώστε το µείγµα να απορροφά σταδιακά την υγρασία και να γίνει ακόµη πιο αφράτο. Πλάθουµε κεφτεδάκια ελαφρώς µεγάλα και µακρόστενα (περίπου 30 γρ. το καθένα).
Βήμα 2
Σε ένα µεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουµε µπόλικο ελαιόλαδο ώσπου η στάθµη να φτάσει τα 3 εκ. σε ύψος. Το ζεσταίνουµε σε µέτρια φωτιά και όταν κάψει τηγανίζουµε τα σουτζουκάκια σε δόσεις, για 4΄-5΄, γυρίζοντάς τα τακτικά, µέχρι να ροδίσουν οµοιόµορφα. Στραγγίζουµε κάθε δόση σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Βήμα 3
Για τη σάλτσα: Σε βαθύ τηγάνι βάζουµε την Ψιλοκομμένες Τομάτες ΓΚΡΕΚΑ, τις λιαστές ντοµάτες, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι και βράζουµε για 10΄. Προσθέτουµε τα σουτζουκάκια και συνεχίζουµε το βράσιµο για 4΄-5΄.
Βήμα 4
Σερβίρουµε µε ρύζι ή πουρέ πατάτας.