Μια ρυζοσαλάτα είναι ο ιδανικός τρόπος για να αξιοποιήσετε το ρύζι που μπορεί να περίσσεψε από το φαγητό της προηγούμενης μέρας.
Υλικά
- 150γρ. ρύζι basmati
- 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 300γρ. μανιτάρια φρέσκα, λευκά, σε φετούλες
- 1 κουτ. σούπας κόλιανδρο, χοντροκοπανισμένο
- 3 αβγά σφιχτοβρασμένα, καθαρισμένα
- 1 φλιτζάνι λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξεβγάζετε το ρύζι κάτω από τρεχούμενο νερό και το στραγγίζετε. Βράζετε νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ρύζι. Το βράζετε για 12-14 λεπτά και το στραγγίζετε καλά.Βήμα 2
Ζεσταίνετε 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Μόλις ροδίσουν τα αλατοπιπερώνετε και τα καρυκεύετε με τον κόλιανδρο.Βήμα 3
Προσθέτετε το μίγμα του τηγανιού στο ρύζι και μεταφέρετε το καινούριο μίγμα σε σαλατιέρα. Κόβετε τα αβγά στα 8 και τα προσθέτετε στη σαλατιέρα. Ρίχνετε τη λιαστή ντομάτα, το υπόλοιπ ελαιόλαδο και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.Φωτογραφία - Food Styling: Αντωνία Κατή