Τη ροβίτσα, αυτό το πράσινο μικροσκοπικό φασόλι, αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας αφού πρόκειται για το πιο θρεπτικό όσπριο!
Υλικά
- 250γρ. ροβίτσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- ¼ κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1½ κουτ. γλυκού τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο
- 800ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 20ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 100ml κρέμα ή γάλα καρύδας
- 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη
- 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- λίγο πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Στη σούπα μπορείτε να προσθέσετε και λίγο άγριο ρύζι, περίπου 12’-18’ πριν από το τέλος του μαγειρέματος, ανάλογα τον χρόνο που χρειάζεται για να βράσει.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο και το τζίντζερ.
Βήμα 2
Προσθέτετε τον ζωμό, τη ροβίτσα, τη δάφνη, ανακατεύετε και βράζετε μέχρι να μαλακώσει το όσπριο για περίπου 40 λεπτά. Συμπληρώνετε επιπλέον ζωμό ή νερό αν χρειαστεί. Δοκιμάζετε και διορθώνετε και το αλάτι.
Βήμα 3
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Βήμα 4
Τραβάτε το σκεύος από τη φωτιά, ανακατεύετε μέσα την κρέμα καρύδας και τον κουρκουμά και σερβίρετε σε πιάτα γαρνίροντας με την πιπερίτσα τσίλι και πασπαλίζοντας με λίγη πάπρικα.
Φωτογραφία - Food styling: Εύα Μονοχάρη - Funky Cook