Greek,Easter,Buns.,Greek.,Italian,Easter.,Traditional,Easter,Bread.,Easter
clock icon
50'

Πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Υλικά

    Μερίδες: 20-25

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού)  Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 250 γρ. (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 2 αυγά
  • 160 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 60ml (1/3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 2 γρ. μαστίχα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 αυγό για άλειμμα

Πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ για εξασφαλισμένη επιτυχία, ευκολία και ποιότητα!

Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε ακόμα λεπτά.

Σπάμε στο blender τη μαστίχα με τη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό και στο τέλος προσθέτουμε το  Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας ελαφρά. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για πέντε ακόμα λεπτά.

Βήμα 2

Σπάμε στο blender τη μαστίχα με τη ζάχαρη και την προσθέτουμε στο μίγμα μαζί με το γάλα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες και το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ.

Βήμα 3

Χτυπάμε για ακόμα ένα λεπτό και στο τέλος προσθέτουμε το  Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, ανακατεύοντας ελαφρά. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά.