mudia-axnista
clock icon
25'

Μύδια αχνιστά

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό μύδια με κέλυφος
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • αλάτι χοντρό

Tips

  • Στο σερβίρισμα περιχύνετε με χυμό λεμονιού και για περισσότερο άρωμα, προσθέτετε λίγο φρέσκο θυμάρι.

Μύδια αχνιστά, η κλασική γαλλική συνταγή -αν και οι Βέλγοι θα διαφωνούσαν εντόνως!- σε εύκολη βερσιόν. Στις Βρυξέλλες τα σερβίρουν με τηγανητές πατάτες και είναι έξτρα λιχουδιά του δρόμου.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα.
Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά, κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι, ελέγχετε αν άνοιξαν όλα τα μύδια (όσα δεν άνοιξαν τα πετάτε) και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά με ζυμωτό ψωμί.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο μαζί με το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρετε για 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους ανακατεύοντας συνέχεια με μια σπάτουλα.

Βήμα 2

Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύετε καλά, κλείνετε με το καπάκι και μαγειρεύετε σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι, ελέγχετε αν άνοιξαν όλα τα μύδια (όσα δεν άνοιξαν τα πετάτε) και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρονται ζεστά με ζυμωτό ψωμί.