Μύδια αχνιστά, η κλασική γαλλική συνταγή -αν και οι Βέλγοι θα διαφωνούσαν εντόνως!- σε εύκολη βερσιόν. Στις Βρυξέλλες τα σερβίρουν με τηγανητές πατάτες και είναι έξτρα λιχουδιά του δρόμου.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό μύδια με κέλυφος
- 1 πράσο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon
- 2 κλωνάρια μαϊντανό
- αλάτι χοντρό
Tips
- Στο σερβίρισμα περιχύνετε με χυμό λεμονιού και για περισσότερο άρωμα, προσθέτετε λίγο φρέσκο θυμάρι.