Ο μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία του γεύμα.
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, σε μεγάλα κομμάτια
- 25 πάτατες baby, κομμένες στη μέση
- 2 μεγάλα καρότα, σε κομμάτια 3εκ.
- 4 μπαστούνια σέλερι, σε κομμάτια 3εκ.
- 3 φλιτζάνια ντοματίνια ολόκληρα
- 30 κρεμμυδάκια πέρλες ολόκληρα
- ¾ φλιτζανιού ελιές μαύρες ολόκληρες, χωρίς κουκούτσι
- 1½ φλιτζάνα ντομάτα κονκασέ
- 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 2 κουτ. σούπας κάππαρη
- 4 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
- 6-7 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ξαρμυρίζετε τον μπακαλιάρο για 24 ώρες. Συγκεκριμένα βάζετε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό, το οποίο αλλάζετε ανά 6 ώρες.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς C. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά.
Βήμα 3
Σε μία γάστρα βάζετε τη μισή ποσότητα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά, από πάνω βάζετε τον μπακαλιάρο και τέλος τα υπόλοιπα λαχανικά, έτσι ώστε να τον σκεπάσουν. Mαγειρεύετε στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.