Mac’n’cheese_small
clock icon
25'

Mac’n’cheese

Υλικά

  • Μερίδες: 4
  • Για τα ζυμαρικά

  • 600 γρ. μακαρονάκι κοφτό ή κοραλάκι ή οποιοδήποτε άλλο μικρό ζυμαρικό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • Για τη μπεσαμέλ τυριού

  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 ml γάλα πλήρες, ζεστό
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γραβιέρα Τήνου, τριμμένη
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο

Τώρα ότι δεν είναι και τα πιο υγιεινά ζυμαρικά το ξέρετε ήδη, αλλά από την άλλη γίνεται στο πι και φι και μια φορά στο τόσο δεν πειράζει.

Βράζουμε το ζυμαρικό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Μπεσαμέλ: Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2΄ να ψηθεί και προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για λίγο και μόλις σφίξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα τυριού στο μπολ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες Studio LM

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ζυμαρικό ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία. Σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Βήμα 2

Μπεσαμέλ: Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε για 2΄ να ψηθεί και προσθέτουμε το ζεστό γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μαγειρεύουμε για λίγο και μόλις σφίξει η μπεσαμέλ αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γραβιέρα και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε τη σάλτσα τυριού στο μπολ με τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε σε πιάτα. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και σερβίρουμε.

Styling: Τζαννής Σιφναίος - Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφίες Studio LM