Pasta2.psd
clock icon
25'

Λιγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα

Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι ή σπαγγέτι
  • 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, καλά στραγγισμένο
  • χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπερίτσα τσίλι κομμένη στα 2
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά και θα χρειαστείτε ακόμα λιγότερο χρόνο για να την απολαύσετε.

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.
Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζετε τα ζυμαρικά μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Βήμα 2

Στραγγίζετε τον τόνο από το νερό της κονσέρβας και τον αναμιγνύετε σε ένα μπολ με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το μισό άνηθο. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Σοτάρετε με το ελαιόλαδο μέσα σε ένα ευρύχωρο τηγάνι τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πιπερίτσα. Αφού αρωματιστεί το λάδι πετάτε την πιπερίτσα.

Βήμα 4

Σουρώνετε τα λιγκουίνι και τα ρίχνετε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε από πάνω το μίγμα του τόνου και τον υπόλοιπο άνηθο. Ανακατεύετε ξανά. Μοιράζετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως.