Δεν θέλει πολλές γνώσεις αυτή η ξεχωριστή, χωριάτικη μακαρονάδα, που ετοιμάζεται με Πέννες Melissa. Ούτε κόπο θέλει, παρά μόνο υπομονή για να καραμελώσετε τα κρεμμύδια της.
Υλικά
- 1 πακέτο Πέννες Melissa
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 100γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 100γρ. ξινομυζήθρα
- 150γρ. τυρί Μετσοβόνε χοντροκομμένο
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 κρεμμύδια, σε φέτες
- 2 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
Διαδικασία
Βήμα 1
Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ευρύχωρο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά και τα αφήνετε να βγάλουν τα υγρά τους και να μελώσουν για 20 λεπτά περίπου. Σε αυτό το στάδιο προσθέτετε τη ζάχαρη και το ξίδι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για μερικά λεπτά ακόμη μέχρι να καραμελώσουν.Βήμα 2
Στο μεταξύ, βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό μέχρι να μαγειρευτούν al dente. Σουρώνετε αλλά κρατάτε λίγο από το νερό που έβρασαν.Βήμα 3
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι και σοτάρετε τα καρύδια για 2 λεπτά. Προσθέτετε τα ζυμαρικά, την ξινομυζήθρα και λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτετε το μισό τυρί και ανακατεύετε να ενωθούν τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.Βήμα 4
Σερβίρετε σε πιάτα μοιράζοντας από πάνω τα καραμελωμένα κρεμμύδια και πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, μαϊντανό και το υπόλοιπο τυρί.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή