Τα κρητικά σισαμωτά είναι από τα πιο νόστιμα και υγιεινά κουλουράκια λαδιού που μπορείτε να δοκιμάσετε και συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σας και σε περιόδους νηστείας.
Υλικά
- 3 νεροπότηρα ε.π. ελαιόλαδο Κρήτης Deluxe
- 2 νεροπότηρα Belbake καστανή ζάχαρη
- 1 νεροπότηρο σουσάμι καβουρδισμένο
- 1 νεροπότηρο κανελόζουμο*
- ½ νεροπότηρο τσικουδιά
- ½ νεροπότηρο κρασί
- 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 κουτ. γλυκού σόδα
- 1.800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Χρυσός Μύλος (ή όσο σηκώσει η ζύμη)
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη να χτυπηθούν στο μίξερ για λίγο και προσθέτετε το κρασί, το κανελόζουμο και την τσικουδιά.
Βήμα 2
Έπειτα ρίχνετε το σουσάμι και μετά σιγά σιγά το αλεύρι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακιά και να πλάθεται εύκολα.
Βήμα 3
Πλάθετε τη ζύμη σε μικρές ράβδους, πασπαλίζετε με σουσάμι και φτιάχνετε κουλουράκια σε σχήμα S.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC και στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ένα ταψί. Αραδιάζετε τα κουλουράκια στο ταψί και τα ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 5
* Για το κανελόζουμο, βράζετε 1 ξυλάκι κανέλα με 300ml νερό για 5 λεπτά και το στραγγίζετε.