Πρόκειται για κλασική γαρνιτούρα της Ιρλανδίας, με βραστές πατάτες, λάχανο και πράσα.
Υλικά
- 500γρ. πατάτες
- 450γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 2 μικρά πράσα, σε ροδέλες (τα τρυφερά πράσινα φύλλα και το άσπρο μέρος τους)
- 50γρ. βούτυρο
- 2/3 φλιτζανιού γάλα
- βούτυρο για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις βράζετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 2
Σε άλλη κατσαρόλα βράζετε το ψιλοκομμένο λάχανο σε αλατισμένο νερό για 5-10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Στραγγίζετε πατάτες και λάχανο.Βήμα 3
Βράζετε σε μικρή κατσαρόλα τα πράσα μέσα στο γάλα για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν.Βήμα 4
Σε βαθύ τηγάνι βάζετε τις πατάτες και το λάχανο, προσθέτετε τα πράσα και το βούτυρο, αλατοπιπερώνετε και τα ανακατεύετε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Μεταφέρετε το μίγμα σε πιατέλα και κάνετε στη μέση μια λακκούβα. Ρίχνετε μέσα το υπόλοιπο βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Aντωνία Κάτη