Ένα διαφορετικό γιουβέτσι με καλαμαράκια, που ετοιμάζεται πολύ γρήγορα χάρη στα προϊόντα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ .
Υλικά
- 5 κονσέρβες Safcol καλαμαράκια των 170 γρ.
- 500γρ. Κριθαράκι Χονδρό Όμικρον
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
- 2 βάζα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Τομάτα στον τρίφτη
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπολτό ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1 φλιτζάνι ε.π. ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καλαμάρια από τη ραχοκοκαλιά και τα εντόσθια. Τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα καλαμάρια μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι. Στα 5 λεπτά αποσύρετε από τη φωτιά και τα βάζετε σε ένα μεγάλο ταψί.
Βήμα 3
Διαλύετε τον πελτέ σε ένα νεροπότηρο νερό και τον ανακατεύετε μαζί με τις τριμμένες ντομάτες. Περιχύνετε τα καλαμαράκια στο ταψί με τη σάλτσα. Αλατίζετε, πιπερώνετε, συμπληρώνετε και ένα νεροπότηρο νερό και ψήνετε τα καλαμαράκια στον φούρνο για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Κατόπιν, αδειάζετε το κριθαράκι μέσα στο ταψί και το ανακατεύετε καλά με τη σάλτσα. Συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου και μέχρι το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και να χυλώσει. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Tina Webb