cookies_ANOIGMA
clock icon
20'

Cookies με μαύρη σοκολάτα, χωρίς γλουτένη

Υλικά

  • 80 γρ. βούτυρο (αγελαδινό 82%)
  • 165 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 30 γρ. κακάο
  • 1 πρέζα πράσινο κάρδαμο, σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι

Μαλακά, σοκολατένια cookies, σε μια πιο υγιεινή εκδοχή, που δεν περιέχει γλουτένη ενώ ταυτόχρονα δεν υστερεί καθόλου σε γεύση.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Αφού ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε και τη ζεστή σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού για παγωτό (scoop) δημιουργούμε μπάλες ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί για φούρνο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 12΄-14΄. Τα cookies θα φαίνονται αρκετά μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν θα είναι όπως πρέπει.

 

 

Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) - Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με σύρμα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.

Βήμα 2

Αφού ομογενοποιηθούν, αδειάζουμε και τη ζεστή σοκολάτα με το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Βήμα 3

Αφήνουμε το μείγμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού για παγωτό (scoop) δημιουργούμε μπάλες ίδιου μεγέθους και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί για φούρνο με αντικολλητικό χαρτί.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για περίπου 12΄-14΄. Τα cookies θα φαίνονται αρκετά μαλακά όταν βγουν από τον φούρνο, αλλά όταν κρυώσουν θα είναι όπως πρέπει.

 

 

Βήμα 5

Συνταγή: Σπύρος Πεδιαδιτάκης (εστιατόριο Άκρα, Παγκράτι και ζαχαροπλαστείο Ourse, Γλυφάδα) - Styling: Τζαννής Σιφναίος - Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Lambros Mentzos Photography