Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και μας αρέσει να μένουμε στο σπίτι, με την οικογένεια και τους φίλους και να απολαμβάνουμε τη θαλπωρή με νόστιμα και γρήγορα πιάτα που μας ζεσταίνουν. Ο φούρνος είναι ο κατεξοχήν σύμμαχός μας αφού μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε χωρίς κόπο και με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ τα λουκάνικα, τα όσπρια, τα χόρτα, τα καρύδια και τα μπαχαρικά γίνονται οι πρωταγωνιστές στα μαγειρέματά μας.
Τα λουκάνικα, άλλοτε ως μεζές και άλλοτε ως βασικό υλικό μιας συνταγής είναι πάντα πολύ αγαπητά. Στη Θεσσαλία τα χοιρινά λουκάνικα αρωματίζονται με πράσο και κρεμμύδι που κάνουν τη γεύση τους πιο γλυκιά, στις Κυκλάδες αρωματίζονται με θρούμπι, σκόρδο, γλυκάνισο, ενώ στην Πελοπόννησο με πορτοκάλι. Πολύ νόστιμα όμως είναι και τα γερμανικά λουκάνικα αλλά και το τσορίθο, που προέρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο και το βρίσκουμε σε δύο τύπους, σκέτο ή καπνιστό. Τα λουκάνικα ταιριάζουν πολύ με τα όσπρια δίνοντάς τους πιο πλούσια και μεστή γεύση, με πατάτες και λαχανικά, ακόμη και με ψάρι.
Όσο για τα καρύδια, τώρα είναι και ο κατάλληλος καιρός για να τα βάλουμε σε γλυκιές και αλμυρές παρασκευές. Οι αγαπημένοι μας ξηροί καρποί με τη γήινη, βουτυράτη γεύση τους και την τραγανή υφή τους κάνουν πιο χορταστικές τις σαλάτες μας, ταιριάζουν με τα παντζάρια και την κολοκύθα και βέβαια είναι το βασικό υλικό για την all time classic καρυδόπιτα.
Ας ανάψουν λοιπόν οι φούρνοι!
Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στις συνταγές μας τα βρίσκουμε στα Lidl.
Γρήγορα, λαχταριστά και φουρνιστά με λουκάνικα, χόρτα και καρύδια
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα και μας αρέσει να μένουμε στο σπίτι, με την οικογένεια και τους φίλους και να απολαμβάνουμε τη θαλπωρή με νόστιμα και γρήγορα πιάτα που μας ζεσταίνουν. Ο φούρνος είναι ο κατεξοχήν σύμμαχός μας αφού μας δίνει τη δυνατότητα να μαγειρέψουμε χωρίς κόπο και με εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ τα λουκάνικα, τα όσπρια, τα χόρτα, τα καρύδια και τα μπαχαρικά γίνονται οι πρωταγωνιστές στα μαγειρέματά μας.
Τα λουκάνικα, άλλοτε ως μεζές και άλλοτε ως βασικό υλικό μιας συνταγής είναι πάντα πολύ αγαπητά. Στη Θεσσαλία τα χοιρινά λουκάνικα αρωματίζονται με πράσο και κρεμμύδι που κάνουν τη γεύση τους πιο γλυκιά, στις Κυκλάδες αρωματίζονται με θρούμπι, σκόρδο, γλυκάνισο, ενώ στην Πελοπόννησο με πορτοκάλι. Πολύ νόστιμα όμως είναι και τα γερμανικά λουκάνικα αλλά και το τσορίθο, που προέρχεται από την Ιβηρική Χερσόνησο και το βρίσκουμε σε δύο τύπους, σκέτο ή καπνιστό. Τα λουκάνικα ταιριάζουν πολύ με τα όσπρια δίνοντάς τους πιο πλούσια και μεστή γεύση, με πατάτες και λαχανικά, ακόμη και με ψάρι.
Όσο για τα καρύδια, τώρα είναι και ο κατάλληλος καιρός για να τα βάλουμε σε γλυκιές και αλμυρές παρασκευές. Οι αγαπημένοι μας ξηροί καρποί με τη γήινη, βουτυράτη γεύση τους και την τραγανή υφή τους κάνουν πιο χορταστικές τις σαλάτες μας, ταιριάζουν με τα παντζάρια και την κολοκύθα και βέβαια είναι το βασικό υλικό για την all time classic καρυδόπιτα.
Ας ανάψουν λοιπόν οι φούρνοι!