Μερικές φορές είναι δύσκολο το φαγητό να ανταγωνιστεί τη θέα της Ακρόπολης. Και μιλάω φυσικά για τα εστιατόρια που προσφέρουν αυτή την εικόνα του φωτισμένου Ιερού Βράχου. Και η αλήθεια να λέγεται, είναι τόσο εντυπωσιακή που θα πρέπει στο πιάτο να υπάρχει κάτι πραγματικά νόστιμο και ενδιαφέρον για να τραβήξει την προσοχή. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, στο εστιατόριο Sense στο roof top του ξενοδοχείου Athens Was. Εκεί όπου ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργεί με βάση την ελληνική κουζίνα δίνοντάς της όμως μια πιο σύγχρονη και περίτεχνη εκδοχή. Μαζί με την ομάδα του ετοιμάζει πιάτα από προσεγμένες πρώτες ύλες Ελλήνων μικρών παραγωγών, που συμβαδίζουν με την εποχικότητα και φυσικά δεν στερούνται νοστιμιάς.

Όπως για παράδειγμα το αυγό. Μιλάμε για ένα πιάτο που στην βάση, σε σχήμα στεφανιού, έχει πουρέ πατάτας με καπνιστή πέστροφα, από πάνω κρέμα από σταμναγκάθι και άλλη μια από τυρί Σαν Μιχάλη και στη μέση μπαίνει το αυγό ποσέ. Και για να ολοκληρωθεί στην κορυφή, μπαίνει τραγανό πράσο και στην άκρη του ένα βρώσιμο εικονικό τσόφλι αυγού -μοιάζει σαν να έχει σπάσει και να έχει χυθεί. Με το που ακουμπήσει το πιρούνι το ποσέ αυγό, αυτό σπάει και από μέσα του βγαίνει σαν λάβα ο ρευστός κρόκος και κοκκινίζει με γοητευτικό τρόπο το πιάτο. Ένα πιάτο που θέλει να το ανακατέψετε για να «παντρευτούν» όλα τα υλικά του και να χωρέσουν σε μια μπουκιά. Ένα πιάτο που επιζητά το ψωμί για να κάνετε «βούτες». Ένα comfort πιάτο που θα σας κερδίσει με την ισορροπία των υλικών του, αλλά και τη γεμάτη γεύση του.

Και φυσικά δεν είναι το μοναδικό πιάτο του Αλέξανδρου που θα σας κάνει να σταματήσετε να χαζεύετε την φωτισμένη Ακρόπολη. Υπάρχουν και άλλα στο μενού, ανάλογης νοστιμιάς και ενδιαφέροντος. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.

info
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Αθήνα, τηλ. 210 9200 240