Το φαγητό είναι μνήμη μιας και ένα αγαπημένο πιάτο έχει τη δύναμη να μας πάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, όταν μετά την παραλία επιστρέφαμε στο σπίτι και μάς περίμεναν μοσχοβολιστά γεμιστά, αφράτα κεφτεδάκια ή ό,τι χωρούσε η κατσαρόλα και το ταψί της Ελληνίδας μάνας (και γιαγιάς). Τι γεύση έχει, λοιπόν, το δικό σας καλοκαίρι; Ρωτήσαμε 25 γνωστούς Έλληνες -επαγγελματίες της εστίασης, ηθοποιούς, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και όχι μόνο- και τους ακολουθήσαμε στην καλοκαιρινή γευστική διαδρομή τους…
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, ηθοποιός, μάς είπε: «Σε γενικές γραμμές είμαι παμφάγος, δεν έχω ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό. Ωστόσο, αν θα έπρεπε να διαλέξω ένα καλοκαιρινό πιάτο, θα φανώ γραφικός, αλλά αγαπώ πολύ τα γεμιστά. Είναι πιάτο που πραγματικά μοσχοβολά καλοκαίρι και που η μητέρα μου έφτιαχνε πάντα με κιμά. Το άκουσμα και μόνο της λέξης «γεμιστά» αυτόματα μου θυμίζει καλοκαίρι. Τα αρώματα της γέμισης, η γλύκα της καλοκαιρινής ντομάτας, τα τρυφερά κολοκύθια, η ελαφριά πικράδα της πιπεριάς. Και ένα παράδοξο: Μέχρι να τα δοκιμάσω στην ενήλικη ζωή μου χωρίς κιμά, απλά, με ρύζι, όπως τα τρώω τώρα, δεν ήξερα καν ότι φτιάχνονται και έτσι…»
Φωτογραφία: Πηνελόπη Μασούρη
Δείτε τι απάντησαν και οι υπόλοιποι 24 γνωστοί Έλληνες ΕΔΩ