Η πρώτη αναφορά για sour κοκτέιλ έγινε από τον γνωστό Τζέρι Τόμας κάπου στα 1862. Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των ποτών είναι η έντονη οξύτητα, και όχι κάποιο συγκεκριμένο spirt, που μπορεί να προέρχεται από την προσθήκη χυμού λεμονιού, λάιμ ή και περγαμόντου.

Φυσικά στα περισσότερα sour που πίνουμε και γνωρίζουμε βρίσκουμε μια ελαφριά κρέμα στην κορυφή τους. Αυτό οφείλεται στην προσθήκη από ασπράδι αβγού που γίνεται στη συνέχεια. Τελευταία αρκετοί bartenders αποφεύγουν το ασπράδι (λόγω του βακτηρίου της σαλμονέλας) και χρησιμοποιούν την aquafaba (το νερό από τα ρεβίθια) που χαρίζει επίσης αυτήν την κρεμώδη, απαλή υφή. Αυτό που ίσως να μη γνωρίζετε είναι ότι το διάσημο κλασικό κοκτέιλ Margarita ανήκει στην κατηγορία των sour ποτών και είναι το πιο γνωστό όπως επίσης και τα Whiskey, Amaretto και Pisco Sour.

Το άρθρο της εβδομάδας