clock icon
35'

Τηγανιά με μανιτάρια και λουκάνικο

Υλικά

  • 500γρ. μανιτάρια λευκά
  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Μια διαφορετική τηγανιά, που συνδυάζει ιδανικά μανιτάρια και λουκάνικο και γίνεται ένας υπέροχος μεζές για το κρασί και τη μπίρα σας.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.
Προσθέτετε τότε τα λουκάνικα και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Ρίχνετε τα μανιτάρια στο τηγάνι και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Βήμα 2

Προσθέτετε τότε τα λουκάνικα και μαγειρεύετε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί. Προσθέτετε την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί όλο το κρασί. Ελέγχετε το αλατοπίπερο και σερβίρετε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.