Ο Γιάννης Κοροβέσης δημιούργησε καταπληκτικά κοκτέιλς με βάση το τσίπουρο Τσιλιλή.

Αν νομίζετε πως το τσίπουρο είναι μόνο ένα ποτό που συντροφεύει και συντροφεύεται από μεζεδάκια κάνετε λάθος. Ακολουθώντας την μόδα της εποχής που αγαπάει τα κοκτέηλ, ο Γιάννης Κοροβέσης, bar Manager του ομίλου Τραστέλη, εισηγητής στη Σχολή Le Monde και δημιουργός του bitterbooze.com μας συστήνει το τσίπουρο ξανά, σαν βάση σε ένα απίθανο απεριτίφ κοκτέηλ και μας δίνει την συνταγή του:

Υλικά για ένα ποτήρι:
35ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο
25ml St-Germain elderflower liker
20ml amaro Averna
soda water

«Χτίζουμε» όλα τα συστατικά μέσα σε ψηλό ποτήρι τύπου collins προσθέτοντας τα ένα-ένα μέσα, μαζί με καλής ποιότητας πάγο. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος απογεμίζουμε με σόδα ή ακόμη καλύτερα με Ξυνό νερό Φλώρινας. Γαρνίρουμε με μία φλούδα λεμονιού αφού πριν την πιέσουμε επάνω από το ποτό για να απελευθερωθούν τα αρωματικά της έλαια.

 

Το άρθρο της εβδομάδας