Το αβγό που γίνεται σε βραστό νερό στην κατσαρόλα, χωρίς το τσόφλι του και ταιριάζει πολύ σε σάντουιτς και σαλάτες, θέλει τον τρόπο του για να γίνει επιτυχημένο. Η Ελένη Ψυχούλη πάλι, μας δίνει 2 διαφορετικούς τρόπους για τέλειο αβγό ποσέ!

1ος τρόπος

avgo-poche-1

* Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

avgo-poche-2

* Όταν το νερό ζεσταθεί, αλλά πριν αρχίσει να βράζει, είναι η ώρα να ρίξετε το αβγό. Σπάτε, λοιπόν, προσεχτικά το αβγό σε ένα μικρό φλιτζάνι.

avgo-poche-3

* Με 1 κουτάλι και με πολύ προσεχτικές κινήσεις δημιουργείτε μια δίνη στο νερό και πολύ σιγά ρίχνετε το αβγό στο νερό. Αν θέλετε το αβγό μελάτο το αφήνετε για 3 λεπτά και αν το θέλετε λίγο πιο σφιχτό 5 λεπτά.

avgo-poche-4

* Με τρυπητή κουτάλα βγάζετε το αβγό από την κατσαρόλα και το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

2ος τρόπος

* Γεμίζετε ένα κατσαρολάκι με νερό μέχρι τη μέση και το ζεσταίνετε. Ρίχνετε μέσα μια κουταλιά της σούπας ξίδι.

avgo-poche-tropos2-step2

* Καλύπτετε με ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης ένα μικρό φλιτζάνι, φροντίζοντας να προεξέχει.

avgo-poche-tropos2-step3

* Σπάτε προσεχτικά ένα αβγό μέσα στο φλιτζάνι, πιάνετε τις άκρες τις μεμβράνης που προεξέχουν και τις δένετε σφιχτά, στριφογυριστά.

avgo-poche-tropos2-step4

* Μόλις το νερό φτάσει σε σημείο βρασμού, αλλά πριν αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε μέσα το αβγό φροντίζοντας να προεξέχει η μεμβράνη. Το αφήνετε 3 ή 5 λεπτά, αναλόγως πόσο βρασμένο το θέλετε.

avgo-poche-tropos2-step5

* Βγάζετε το αβγό από το νερό και προσεκτικά αφαιρείτε τη μεμβράνη και σερβίρετε.