H γνωστή Ελληνίδα τηλεπερσόνα, που κάνει καριέρα στην Αμερική, πρόσφατα δημοσίευσε ένα ολοκαίνουριο βιβλίο όπου αυτή τη φορά ξεδιπλώνει ένα ακόμα ταλέντο της που δεν είναι άλλο από τη μαγειρική.

Στον “Οδηγό μαγειρικής” της λοιπόν η Μαρία Μενούνος προτείνει 150 συνταγές και νόστιμα tips για να κάνουμε τους πιο νόστιμους συνδυασμούς. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει και η ελληνική σπανακόπιτα που μάλιστα έφτιαξε και σε τηλεοπτικό show ζωντανά με τη μητέρα της. Απολαύστε την!

spanakopita-edited

Υλικά
20 φύλλα κρούστας, σε θερμοκρασία δωματίου
φύλλα από1 κιλό σπανάκι, πλυμένο, καθαρισμένο και κομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα (μόνο το λευκό μέρος), ψιλοκομμένα
½ μαραθόριζα ψιλοκομμένη
¼ φλιτζανιού δυόσμο φρέσκο ή άνηθο
¼ φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
½ φλιτζάνι τυρί ρικότα ημιαποβουτυρωμένη
4 αβγά
1 φλιτζάνι βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Δείτε μητέρα και κόρη να φτιάχνουν μαζί σπανακόπιτα.

Διαδικασία
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία. Σοτάρετε το σπανάκι, το κρεμμύδι και τη μαραθόριζα για 5 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το δυόσμο (ή τον άνηθο) και το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε τη ρικότα και τη φέτα και ανακατεύετε. Τα ρίχνετε στο μίγμα με το σπανάκι και τα μυρωδικά.

Απλώνετε σε βουτυρωμένο ταψί 22 εκατοστών τα μισά φύλλα αλείφοντάς τα ένα ένα με το βούτυρο και αφήνοντας να εξέχουν από τριγύρω. Στρώνετε από πάνω τη γέμιση, φέρνετε τις άκρες των κάτω φύλλων πάνω από τη γέμιση, σκεπάζετε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντάς τα επίσης ένα προς ένα και γυρίζετε προς τα μέσα ότι εξέχει από τριγύρω. Αλείφετε την επιφάνεια της πίτας με βούτυρο και τη χαράζετε σε μερίδες μέχρι κάτω. Ψήνετε την πίτα στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή ή και κρύα.