Πέρασαν κιόλας 10 χρόνια από τότε που άνοιξε το Nixon, όταν ακόμα το Γκάζι κι ο Κεραμεικός δεν ήταν αυτό που είναι σήμερα. Ο γνωστός και φιλόξενος χώρος, το επιβλητικό μπαρ και οι προσεγμένες μουσικές παραμένουν σταθερές αξίες, όμως το Nixon σερβίρει και καλό φαγητό.
Δοκιμάσαμε το νέο μενού του Chef Marko Rossi, το οποίο βασίζεται κατά πολύ σε προϊόντα της ελληνικής γης και μικρών Ελλήνων παραγωγών και περιλαμβάνει fusion δημιουργικά πιάτα. Ξεχωρίσαμε το μαύρο burger φρέσκου τόνου με ψωμάκι που ζυμώνεται στην κουζίνα τους, τα εκτυφλωτικά φούξια νιόκι παντζαριού και τη μοσχαρίσια γλώσσα με τραχανότο. Το γλυκό του επίσης μας τρέλανε: σιροπιασμένο τσουρέκι με κρέμα μαστίχας και μακαρόν από πράσινο φιστίκι.
Σημειώστε επίσης ότι κάθε Σάββατο και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι σερβίρουν brunch burger και pancakes, αλλά και κάποια νέα και ιδιαίτερα πιάτα, όπως η φωλιά ραγού και η σαλάτα με kale (λαχανίδα).
info
Αγησιλάου 61Β, Κεραμεικός, τηλ. 210 3462077. Κόστος: € 25-35. Κυριακή και μεσημέρι.