Αν αγαπάτε τα cinnamon rolls, αυτή την αφράτη συνταγή με τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι δεν θα μπορείτε να τη βγάλετε από το μυαλό σας. Πασπαλίστε αρκετό φιστίκι για περισσότερη απόλαυση στο στόμα.
Υλικά
- 125 ml γάλα (+ 2 κουτ. σούπας για το άλειμμα)
- 1/2 κυβάκι φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι
- 250 γρ αλεύρι γοχ.
- 30 γρ ζάχαρη
- 30 γρ βούτυρο
- 1 αυγό
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ καστανή ζάχαρη
- 1,5 κουτ. γλυκού κανέλα (περισσότερο ή λιγότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις)
- 50 γρ ψιλοκομμένα φιστίκια
- 50 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 3 κουτ. γλυκού νερό
- 2 κουτ. σούπας αλεσμένα φιστίκια
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φιστίκια
Μερίδες: 6
Για τη ζύμη
Για τη γέμιση με φιστίκια
Για το γλάσο
Διαδικασία
Βήμα 1
Προετοιμασία ζύμης: Ζεσταίνετε ελαφρώς το γάλα και διαλύστε τη φρέσκια μαγιά Το Χελιδόνι σε αυτό μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες.
Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το βούτυρο και το αλάτι και ζυμώστε με ένα μίξερ για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Θα πρέπει να κολλάει ελαφρώς, αλλά να αποκολλάται καλά από τα τοιχώματα του μπολ. Διαμορφώστε τη ζύμη σε μπάλα, καλύψτε και αφήστε την να φουσκώσει σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
Βήμα 2
Προετοιμασία γέμισης: Ζεσταίνετε τη ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να σχηματιστεί ένα είδος σιροπιού.
Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο σχήμα σε μια αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και αλείψτε με το μείγμα ζάχαρης. Αφήστε ένα περιθώριο περίπου 1 εκ.. Πασπαλίστε τα ψιλοκομμένα φιστίκια πάνω από το μείγμα ζάχαρης και τυλίξτε προσεκτικά από τη μακριά πλευρά.
Κόψτε το ρολό ζύμης σε 6 ίσα κομμάτια, τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και αφήστε τα να φουσκώσουν σκεπασμένα σε θερμοκρασία δωματίου για 60 λεπτά.
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 °C με θέρμανση πάνω/κάτω.
Αλείψτε τα cinnamon rolls με γάλα και ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν, περίπου 20-30 λεπτά.
Βήμα 3
Προετοιμασία γλάσου: Ανακατέψτε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τα αλεσμένα φιστίκια για να φτιάξετε ένα γλάσο. Προσθέστε στο νερό μια κουταλιά τη φορά για να μην γίνει το γλάσο πολύ λεπτό. Σουρώστε ξανά το γλάσο για να μην έχει κομματάκια.
Περιχύστε τα κρύα cinnamon rolls με το γλάσο φιστικιών και γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φιστίκια.