Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα εστιατόρια στο εξωτερικό εντάσσουν στο μενού τους τα Greek Bowls, εμπνευσμένα από τη μεσογειακή διατροφή και τις αυθεντικές γεύσεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για έναν γευστικό συνδυασμό street food και παραδοσιακών υλικών, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες. Δεν είναι τυχαίο ότι η τάση αυτή εξαπλώνεται ραγδαία, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, όλο και περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως δηλώνουν πως προσπαθούν να τρέφονται πιο υγιεινά. Ένα greek bowl προσφέρει ακριβώς αυτό: ένα χορταστικό, ισορροπημένο και θρεπτικό γεύμα, γεμάτο χρώμα και γεύση.

Τα Greek Bowls συναντoύν τη μεσογειακή διατροφή

Τα greek bowls έχουν ως βάση τη μεσογειακή κουζίνα, που θεωρείται η πιο ισορροπημένη διατροφή στον κόσμο. Περιλαμβάνει πρωτεΐνες, φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο και αρωματικά βότανα, δημιουργώντας ένα γεύμα με φυσική αρμονία.

Σε αντίθεση με άλλα είδη bowl που συχνά συνδυάζουν τυχαία συστατικά, τα ελληνικά μπολ διακρίνονται για την απλότητα και τη γευστική ισορροπία τους. Κάθε μπουκιά είναι διαφορετική, νόστιμη, χορταστική αλλά και ελαφριά, ένας συνδυασμός που κάνει το κοινό να επιστρέφει ξανά και ξανά στην ελληνική κουζίνα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα των greek bowls είναι η ευελιξία τους. Μπορούν να καταναλωθούν στο «πόδι», στο γραφείο, μετά την προπόνηση ή στο σπίτι ως ελαφρύ βραδινό, προσαρμοζόμενα σε κάθε τρόπο ζωής.

Ανάμεσα στα πιο δημοφιλή, τα παρακάτω έξι ξεχωρίζουν:

  • Χωριάτικη σαλάτα με ρύζι ή πατάτες, γύρο χοιρινό και τζατζίκι.

  • Ψητό κοτόπουλο με ρύζι, σαλάτα, αγγούρι, ντομάτα, μαρούλι και τζατζίκι.

  • Πλιγούρι με κοτόπουλο, ελιές, φέτα και φρέσκα λαχανικά.

  • Σολομός με πλιγούρι, πιπεριές, ντομάτα, αγγούρι και φέτα.

  • Φακές με ψητά λαχανικά, ελιές και τζατζίκι.

  • Κεφτεδάκια με ρύζι, ντοματίνια, κρεμμύδι, ελιές και φέτα.