Λαχταριστά κεφτεδάκια σε ζουμερή κόκκινη σάλτσα. Τη συνταγή απογειώνουν τα προϊόντα της Arla, γιατί τα τυριά εννοείται δεν γίνεται να λείπουν απ’ τα κοκκινιστά κεφτεδάκια.

Υλικά
- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
- 1 μικρό κρεμμύδι,ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 φέτα ψωμί (χωρίς κόρα), μουλιασμένη σε λίγο γάλα
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 50 γρ. Βούτυρο Lurpak
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κόκκινη πιπεριά, σε μικρά κυβάκια
- 400 γρ. ντομάτα κονκασέ ή φρέσκια τριμμένη
- λίγη ζάχαρη (αν χρειάζεται)
- λίγα κομματάκια Βούτυρο Lurpak για το ταψί
- 150 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
- 100 γρ. μίγμα τυριών Arla Pasta & Gratinar
Για τους κεφτέδες
Για τη σάλτσα ντομάτας-πιπεριάς
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Κεφτέδες: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το μουλιασμένο ψωμί, το αυγό, τον μαϊντανό, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρούς κεφτέδες σε μέγεθος μπουκιάς και τους τοποθετούμε σε πιάτο.
Βήμα 2
Σάλτσα: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το Βούτυρο Lurpak και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε την πιπεριά και σοτάρουμε για 2´-3´. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10´-15´ σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βήμα 3
Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα πιρέξ ή ταψί και απλώνουμε τη μισή σάλτσα στον πάτο. Τοποθετούμε τους κεφτέδες μέσα στο ταψί και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζουμε ομοιόμορφα την Arla Mozzarella και το Arla Pasta & Gratinar πάνω από τους κεφτέδες.
Βήμα 4
Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25´-30´, μέχρι να ροδίσουν τα τυριά και να ψηθούν καλά οι κεφτέδες. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να σταθούν 5´ και τους σερβίρουμε ζεστούς.