Η ιδέα προέρχεται από την πάπια Πεκίνου με στοιχεία της κορεάτικης κουζίνας. Η σάλτσα σησαμιού και η απλότητα του ρολού δίνουν νέο χαρακτήρα

Υλικά
- 2 τμχ. στήθος πάπιας με πέτσα
- 1 κουτ. σούπας μείγμα πέντε μπαχαρικών (Chinese five spice)
- Αλάτι & πιπέρι
- 8–10 λεπτές πίτες (τύπου mandarin pancakes ή πολύ λεπτές τορτίγιες στον ατμό)
- 1 αγγούρι σε λεπτές λωρίδες
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε λωρίδες
- 1/2 φλ. σπανάκι baby
- 2 κουτ. σούπας πάστα σησαμιού (ταχίνι)
- 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- 1 κουτ. σούπας ξίδι ρυζιού
- 1 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
Μερίδες: 4 (8–10 ρολάκια)
Για τη σάλτσα «palace majang»
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμασία πάπιας: Χαράζουμε την πέτσα σταυρωτά, τρίβουμε με αλάτι, πιπέρι και πέντε μπαχαρικά.
Βήμα 2
Ψήσιμο: Σε κρύο τηγάνι βάζουμε την πάπια με την πέτσα προς τα κάτω. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ώστε να βγάλει το λίπος και να γίνει τραγανή. Ψήνουμε 8–10 λεπτά μέχρι να ροδίσει, γυρίζουμε και ψήνουμε άλλα 3–4 λεπτά. Αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί, κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Βήμα 3
Σάλτσα: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
Βήμα 4
Στήσιμο: Ζεσταίνουμε τις πίτες στον ατμό. Αλείφουμε λίγη σάλτσα, βάζουμε πάπια, αγγούρι, κρεμμυδάκι και σπανάκι. Τυλίγουμε σε ρολάκι.