Η ελληνική κουζίνα έχει την ικανότητα να γοητεύει κάθε επισκέπτη και να μετατρέπει ένα απλό γεύμα σε εμπειρία. Κάτι τέτοιο συνέβη και με δύο νέους μπασκετμπολίστες του Παναθηναϊκού, τον Ρισόν Χολμς και τον Τι Τζέι Σορτς, οι οποίοι άφησαν για λίγο την προπόνηση και μπήκαν στον κόσμο των ελληνικών γεύσεων.

Η αρχή έγινε με τη σπανακόπιτα. Ο Χολμς εντυπωσιάστηκε από τη γεύση της, δίνοντάς της «9» και δηλώνοντας πως θα μπορούσε εύκολα να γίνει αγαπημένο του σνακ. Στη συνέχεια ήρθε η σειρά της χωριάτικης σαλάτας, όπου ο Σορτς εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος στις εντυπώσεις του — ίσως επειδή η φέτα και το ελαιόλαδο θέλουν λίγο χρόνο για να αγαπηθούν από όσους δεν είναι Έλληνες και οι ουρανίσκοι τους έχουν συνηθίσει άλλες γεύσεις.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη EuroLeague (@euroleague)

Το αποκορύφωμα όμως ήρθε με το γαλακτομπούρεκο. Το σιροπιαστό αυτό γλυκό, με την τραγανή του κρούστα και την κρεμώδη γέμιση, κέρδισε αμέσως και τους δύο. Δεν δίστασαν να το βαθμολογήσουν με το απόλυτο 10/10, με τον Σορτς να αστειεύεται πως πρέπει να το πάρουν από μπροστά του για να σταματήσει να τρώει, ενώ ο Χολμς χόρευε από χαρά όσο απολάμβανε την τελευταία του μπουκιά.

Αυτό το μικρό γαστρονομικό ταξίδι μάς θυμίζει πως οι ελληνικές γεύσεις έχουν κάτι μαγικό: δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, γιατί η αυθεντικότητα και η απλότητά τους μιλούν από μόνες τους. Από μια παραδοσιακή πίτα μέχρι ένα σιροπιαστό γλυκό, η ελληνική κουζίνα μπορεί να κάνει ακόμη και έναν επαγγελματία αθλητή να ξεχάσει για λίγο το γήπεδο και να παραδοθεί στην απόλαυση.

Δείτε επίσης

Πόσα ξοδεύω για φαγητό: Βάσω, 52 ετών, τραπεζική υπάλληλος με μηνιαίο εισόδημα 1.700€

Πόσα ξοδεύω για φαγητό: Ντίνα, 32 ετών, βρεφονηπιοκόμος, με εισόδημα 1000€

Πόσα ξοδεύει για φαγητό ένας foodie που ζει στην Αθήνα: Χάρης, 28 ετών, 1000€

Πόσα ξοδεύω για φαγητό: Κατερίνα, 28 ετών, ιδιωτική υπάλληλος, με μηνιαίο εισόδημα 743€