turopitari-anoigma
clock icon
30'

Τυροπιτάρι από το Γίδι

Υλικά

    Μερίδες: 10

  • 1 πακέτο φύλλο γιουφκά (5 τμχ.)
  • 300 γρ. φέτα
  • 200 γρ. κατσικίσιο τυρί κρέμα, τύπου σεβρ (chevre)
  • 50 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας άνηθο
  • 1 κουτ. σούπας δυόσμο
  • 1 κουτ. σούπας τσάιβ
  • λάδι για τηγάνισμα

Μια χασαποταβέρνα νέας γενιάς με ροκ διάθεση και δυνατή σχάρα μάς αποκαλύπτει πως να φτιάξουμε τυροπιτάρι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε τη συσκευασία με το φύλλο γιουφκά. Ανοίγουμε ένα φύλλο κάθε φορά. Τα γεμίζουμε ένα-ένα με τη γέμιση. Προσέχουμε να μην τα παραγεμίσουμε.

Στη συνέχεια τα διπλώνουμε με προσοχή σε μισοφέγγαρο και τα πατάμε στις άκρες να κλείσουν καλά. Δεν θέλουμε η γέμιση να βγει έξω στο ψήσιμο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ένα-ένα τα τυροπιτάρια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επειδή το φύλλο είναι προψημένο, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο στο τηγάνι, ίσα-ίσα να λιώσουν τα τυριά. Αν θέλουμε τα περνάμε και από τον φούρνο για 2΄ στους 170ºC.

Μόλις ψηθούν, τα κόβουμε στη μέση ή σε παραπάνω κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση και τα ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σε καθαρό πάγκο ανοίγουμε τη συσκευασία με το φύλλο γιουφκά. Ανοίγουμε ένα φύλλο κάθε φορά. Τα γεμίζουμε ένα-ένα με τη γέμιση. Προσέχουμε να μην τα παραγεμίσουμε.

Βήμα 2

Στη συνέχεια τα διπλώνουμε με προσοχή σε μισοφέγγαρο και τα πατάμε στις άκρες να κλείσουν καλά. Δεν θέλουμε η γέμιση να βγει έξω στο ψήσιμο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3

Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε ένα-ένα τα τυροπιτάρια και τα τηγανίζουμε ελαφρώς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές. Επειδή το φύλλο είναι προψημένο, δεν χρειάζεται πολύ χρόνο στο τηγάνι, ίσα-ίσα να λιώσουν τα τυριά. Αν θέλουμε τα περνάμε και από τον φούρνο για 2΄ στους 170ºC.

Βήμα 4

Μόλις ψηθούν, τα κόβουμε στη μέση ή σε παραπάνω κομμάτια και σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστά.

Φωτογραφίες: Αντώνης Γιαμούρης