Φανταστείτε το εξής: Βιάζεστε να φτάσετε στην πύλη σας στο αεροδρόμιο, αλλά πεινάτε πολύ. Η ιδέα να επιλέξετε για άλλη μία φορά ένα σάντουιτς ή κάποιο γεύμα σε φαστφουντάδικο δεν σας καλύπτει, αλλά δεν έχετε άλλη επιλογή. Ή μήπως έχετε;

Αεροδρόμια με έργα τέχνης και…φαγητό από βραβευμένους σεφ

Εδώ και μερικά χρόνια αρκετά αεροδρόμια εστιάζουν στη δημιουργία μιας αναβαθμισμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας, που περιλαμβάνει πιο ευχάριστη και άνετη αναμονή μέχρι την πτήση, και αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού και των ροφημάτων. Ένα ενδιαφέρον παράδειγμα είναι η άνθιση της τέχνης στα μεγάλα αεροδρόμια, με τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τέχνης να έχουν πλέον καθιερωθεί. Μάλιστα, κάποια αεροδρόμια όπως το διεθνές αεροδρόμιο του Hong Hong πρωτοπορούν σε αυτόν τον τομέα.

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της γαστρονομίας, στα αεροδρόμια για πολλά χρόνια οι επιλογές ήταν πολύ απλές και ακόμη και τυχόν εστιατόρια κινούνταν σε ένα μέσο επίπεδο. Με τον τομέα του φαγητού συνεχώς να εξελίσσεται, τα εστιατόρια στα αεροδρόμια εξελίσσονται και αυτά και από αναγκαιότητα μέτριας ποιότητας, προσφέρουν πλέον καλά πιάτα με γαστρονομικό ενδιαφέρον. Ωστόσο δεν σταματούν εκεί, αφού η βιωσιμότητα αποτελεί κεντρικό άξονα των συγκεκριμένων εστιατορίων. Έτσι, αεροδρόμια όπως το Changi της Σιγκαπούρης εφαρμόζουν προγράμματα κομποστοποίησης και επιλέγουν να προμηθεύονται τοπικά προϊόντα για να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους. Η τεχνολογία χρησιμοποιείται επιπλέον σε διάφορους τομείς με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης να είναι παρούσα και σε αυτόν τον τομέα.

3 εστιατόρια σε αεροδρόμια που ξεχωρίζουν

Sushi Kyotatsu, Αεροδρόμιο Narita, Ιαπωνία
Για τους λάτρεις του σούσι, το αεροδρόμιο Narita στην Ιαπωνία, είναι ο απόλυτος παράδεισος. Το εστιατόριο Sushi Kyotatsu ξεχωρίζει για την ποιότητα των πρώτων υλών του, με το ψάρι να προέρχεται καθημερινά από την περίφημη αγορά ψαριών Tsukiji του Τόκιο.

I Love Paris, αεροδρόμιο Charles de Gaulle, Παρίσι
Το αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού δεν απογοητεύει ποτέ. Στο I Love Paris, από τον Γάλλο βραβευμένο σεφ Guy Martin προσφέρονται από ιδιαίτερα σάντουιτς, μέχρι πιάτα υψηλού επιπέδου στην πύλη 2Ε.

Master Hung, Διεθνής Αερολιμένας Hong Kong
Πρόκειται για ένα αεροδρόμιο, που προσφέρει μια ευρεία γκάμα επιλογών σε ό,τι αφορά το φαγητό. Μία ενδιαφέρουσα επιλογή αποτελεί το Master Hung. Το μαγαζί δημιουργήθηκε από τον βραβευμένο σεφ Lai Wei Hung [Hung’s Delications (Bib Gourmand)] και προσφέρει παραδοσιακό κινεζικό φαγητό, με κάποια από τα πιο γνωστά πιάτα του σεφ όπως τo BBQ char siu pork.

Κεντρική φωτογραφία: I Love Paris by Guy Martin (PRNewsFoto/Elior Group)

Δείτε επίσης

3 καφέ σε μουσεία στο Παρίσι που συνδυάζουν τέχνη και γαστρονομία